Hoppa till huvudinnehållet

Åmål en av fyra orter där SVT öppnar ny redaktion

Publicerad:
Aktuellt på SVT Play år 2011. På de tio åren har mycket hänt, inte minst tekniskt.
Aktuellt på SVT Play år 2011. På de tio åren har mycket hänt, inte minst tekniskt. Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT

Sveriges Television kommer under 2022 att öppna fyra nya lokalredaktioner. En av orterna är Åmål, där redaktionen kommer att bestå av en journalist.

Sveriges Television utökar sin lokala närvaro på fler platser och öppnar under 2022 fyra nya nyhetsredaktioner: Märsta i Sigtuna kommun, Västervik, Åmål och Dorotea.

Åmålsredaktionen kommer inte enbart att bevaka Åmål, utan även närområdet i norra Dalsland, Säffle och Årjäng. Tanken är att Åmålsredaktionen ska öppna under andra halvan av nästa år.

Sveriges Television hoppas med utökad geografisk spridning kunna fånga fler lokala frågor, ur fler perspektiv. Teknikutvecklingen har i högsta grad hjälpt till att göra det möjligt. Det är också en medveten prioritering. Efter att de fyra nya lokalredaktionerna öppnat kommer SVT att ha nyhetsredaktioner på totalt 48 orter.

Målet är att det ska finnas redaktioner på minst 50 orter från år 2023. Som jämförelse fanns SVT på 27 orter år 2015, enligt pressmeddelandet.

SVT har tidigare i första hand bevakat Åmål från Uddevallaredaktionen. SVT har under tisdagen ett nyhetsteam på plats för att prata med Åmålsbor.

Artikeltaggar

ÅmålJournalistikSamhälleSVT

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.