Hoppa till huvudinnehållet

Rackethlon i Tennishallen - först i Sverige

Publicerad:
Dubbelturnering i tre sporter arrangeras i Tennishallen i helgen.
Dubbelturnering i tre sporter arrangeras i Tennishallen i helgen. Foto: TT

Till helgen kommer Billeruds Tennisklubb att arrangera något alldeles speciellt - en dubbelturnering i tre sporter. Dessutom är det första gången som detta görs i Sverige.

Rackethlon-turneringen var redan tänkt att spelas förra året, men tyvärr tvingades man avbryta denna turnering på grund av corona. Men nu är det alltså dags för genomförandet av denna dubbelturnering i tre sporter.

Första gången i Sverige?

– Det var det när vi fick idén, och det tror vi fortfarande att det är - vi har inte hört att det finns något liknande från nått håll, säger Per-Åke Grunnan, Billeruds Tennisklubb.

Hur kom ni på idén?

– Det kom ganska naturligt eftersom vi har dessa tre sporter i en och samma byggnad. Så det var ganska lätt att ta det beslutet. Dessutom är det många som har spelat alla sporterna, från och till under åren. Så det är ju kul att få utmana sig i en sådan här turnering och spela alla racketsporterna, säger Per-Åke.

Padel, tennis och bordtennis

Alla lag spelar tre matcher i varje sport; padel, tennis och bordtennis. Det blir alltså nio matcher per lag. Totalt kommer det att spelas 45 matcher under denna racketdag, då det är 10 lag som är anmälda. Fler än så har anmält sig, men har tyvärr inte fått plats - de står på en reservlista ifall något skulle hända.

– Ett lag består av två personer, så turneringen spelas alltså två mot två - i varje sport, berättar Per-Åke.

”Turneringar - det gillar folk”

Matcherna är dessutom tidsbestämda, så varje är max 20 minuter. Detta för att man ska hinna med under dagen. Per-Åke berättar att det är flest Säfflefolk som deltar i turneringen, men också några Åmålsbor.

– Vi lade ju ner det på grund av pandemin, men nu är det ju inte det ett problem på samma sätt längre. Så vi ser fram emot detta. Det är viktigt att skapa aktiviteter, och turneringar - det gillar folk, säger Per-Åke och avslutar:

– Ska bli kul, jättekul. Det är också roligt att det varit sådant intresse för turneringen.

Artikeltaggar

Billeruds TennisklubbBordtennisPadelSäffleTennis

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.