Hoppa till huvudinnehållet

Abstrakt spontanist i Galleri 2

Publicerad:
Ingmar Olsson från Grums ställer ut i Galleri 2 där Marianne Wenneberg hjälper till med hängningen.
Ingmar Olsson från Grums ställer ut i Galleri 2 där Marianne Wenneberg hjälper till med hängningen. Foto: Claes Österman

På lördag har Grumskonstnären Ingmar Olsson vernissage för en utställning i Galleri 2.

Ingmar Olsson har gjort sig känd som en expressiv och mustig kolorist med jobbar med känslig penselföring och intensiva färger.

– Jag har fått mycket beröm för det och det är jag glad för, säger han.

Berömmet har bland annat kommit från gallerister i Stockholm och Bern och i Galleri 2 är man glada åt att Ingmar Olsson nu återkommer med nya bilder.

– Jag hade en utställning här för fem år sedan. Jag har levt på många platser i Sverige och faktiskt bott i Säffle också, berättar Ingmar.

Han är född och uppvuxen i Brunskog och har ägnat sig åt konst i över 40 år. Han beskriver sig själv som en abstrakt spontanist och överlåter åt betraktaren att bedöma bilderna. Utställningen pågår till den 31 oktober.

Artikeltaggar

Galleri 2KonstNöje/KulturSäffle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.