Hoppa till huvudinnehållet

Premiär för ny 3-tennistävling

Publicerad:
Fredrik och Mattias Lindgren tycker att det var ett roligt koncept med tre racketsporter i samma tävling.
Fredrik och Mattias Lindgren tycker att det var ett roligt koncept med tre racketsporter i samma tävling. Foto: Nathalie Forsström

För första gången någonsin arrangerade Billeruds tennisklubb en 3-tennisturnering. Konceptet att samla både tennis, padel och bordtennis i en och samma tävling visade sig bli lyckat.

Det var fullt med liv och rörelse i tennishallen i Säffle i lördags när Billeruds tennisklubb arrangerade sin första 3-tennisturnering. Alla tävlade i par och alla tävlande fick totalt tre timmars speltid. Det blev totalt en timme tennis, en timme padel och en timme bordtennis för var och en av spelarna under dagen.

Sammanlagt var det 20 deltagare, det vill säga tio lag. Under dagen mötte alla lag alla.

– Vi är först i Sverige med det här garanterat. Det finns inget liknande där man har allt i samma lokal, säger tävlingsledaren Torbjörn Edeskog.

Bordtennis var en av grenarna.
Bordtennis var en av grenarna. Foto: Nathalie Forsström
Mikael och Erik Sördell gick helt obesegrade ur tävlingen och fick motta vandringspriset.
Mikael och Erik Sördell gick helt obesegrade ur tävlingen och fick motta vandringspriset. Foto: Privat

Obesegrade

I samtliga grenar körde man tennisräkning och räknade bara poäng. Man fick poäng för varje vunnen match och det par som hade flest poäng när dagen var slut gick segrande ur tävlingen.

Segrade gjorde Mikael och Erik Sördell som gick helt obesegrade genom hela turneringen. De fick ta emot ett vandringspris. Arrangemanget flöt på bra under dagen och alla verkade trivas. Tanken är att turneringen ska bli en återkommande tävling.

Det blev totalt tre timmars aktiv speltid för alla deltagarna i tävlingen.
Det blev totalt tre timmars aktiv speltid för alla deltagarna i tävlingen. Foto: Nathalie Forsström

Upptäcker fler sporter

Två som deltog i lördagens turnering var Fredrik och Mattias Lindgren. De har i huvudsak spelat padel innan och inför tävlingen tränade de även lite tennis. De tycker att turneringen har bidragit till att de har fått upp ögonen för fler racketsporter.

– Racketsporter är roligt och det här är en möjlighet att få spela allting. Vi tränade lite tennis inför det här och upptäckte att det var roligt så det kommer vi nog att spela mer, säger Fredrik Lindgren.

Tanken är att 3-tennistävlingen ska bli ett återkommande arrangemang.
Tanken är att 3-tennistävlingen ska bli ett återkommande arrangemang. Foto: Nathalie Forsström

Artikeltaggar

Billeruds TennisklubbBordtennisPadelSäffleTennis

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.