Hoppa till huvudinnehållet

Mattelärare i fjol – nu leder hon på Europatouren

Publicerad:
Jessica Karlsson, med rötterna i Säffle, ligger i delad ledning efter andra dagen i Europatourtävlingen i Dubai (arkivbild).
Jessica Karlsson, med rötterna i Säffle, ligger i delad ledning efter andra dagen i Europatourtävlingen i Dubai (arkivbild). Foto: Göran Söderqvist/TT

Golfproffset Jessica Karlsson tävlade inte på ett och ett halvt år och jobbade som mattelärare i fjol.

Nu leder Säffletjejen på Europatouren inför sista rundan i Dubai.

Det är oväntat svenskt i topp inför avslutningen av Dubai Moonlight Classic på damernas Europatour. 29-åriga doldisen Jessica Karlsson delar ledningen med Maria Fassi, Mexiko, på tio under par efter att ha gått de två första rundorna på 66 respektive 68 slag.

Karlsson är därmed på god väg mot karriärens största framgång, då hon tidigare som bäst har slutat femma i en Europatourtävling.

"Jag visste inte att jag var i delad ledning. Fotografen berättade för mig när jag gick in efter sista hålet. Det var bra nyheter", säger hon i ett pressmeddelande.

Extra oväntad är Karlssons ledning eftersom hon i slutet av våren gjorde comeback efter ett tävlingsuppehåll som inleddes i slutet av 2019.

"Det var lite tufft i början av året. Jag spelade riktigt dålig golf eftersom det var ett och ett halvt år sedan jag tävlade senast. Jag var lärare i matematik och naturvetenskap förra hösten", säger hon.

Tävlingen i Dubai spelas sent på dagen i strålkastarljus och endast 56 spelare finns i startfältet.

"Jag ska bara försöka njuta i morgon. Jag har min bror som caddie och ska bara ha roligt", säger Karlsson inför slutvarvet.

Artikeltaggar

EuropatourenGolfJessica Karlsson

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.