Hoppa till huvudinnehållet

Duse udde camping har fått en ny ägare

Publicerad:
Duse udde camping har fått en ny ägare. (Arkivbild)
Duse udde camping har fått en ny ägare. (Arkivbild) Foto: Diana Dragic

Duse udde camping har fått en ny ägare och blir nu en del av Skandinaviens största campingkedja.

Ny ägare för Duse udde camping är First Camp. Affären blev klar i somras då Grönklittsgruppens ”Svenska campingpärlor” som Duse udde varit en del av, såldes till First Camp.

– Duse udde camping kommer nu in i Skandinaviens största kedja för camping och stugboende med 55 destinationer i Sverige och Danmark. Tack vare vårt varumärke och marknadsresurser kan vi locka ännu fler gäster till Duse udde och Säffle, säger Johan Söör, vd för First Camp, i ett mejl till ST.

First Camp tar nu över det arrendeavtal som den tidigare ägaren för Duse udde camping haft med Säffle kommun, enligt Ingemar Rosén, kommunchef.

– De tar över arrendeavtalet. First Camp köper namnet och verksamheten men kommunen äger marken och anläggningen, förklarar Ingemar Rosén.

First Camp planerar stora investeringar på de campingar som ingår i affären. De närmaste åren planerar man att satsa minst 100 miljoner på att förbättra destinationerna.

Johan Söör, vd för First Camp.
Johan Söör, vd för First Camp. Foto: Petra Lundgren

Kan du berätta något om vilka investeringar det blir på Duse udde camping?

– Den första stora investeringen har vi redan påbörjat och det är att vi nu inför ett nytt bokningssystem för Duse udde camping och alla Svenska campingpärlor. Det blir ännu enklare att boka för våra gäster och det förenklar arbetet för alla medarbetare. Sedan får vi återkomma om andra investeringar på Duse udde. Där är det också viktigt att komma ihåg att nuvarande hyresavtal med Säffle kommun är relativt kort och att ett längre avtal skulle ge ännu bättre förutsättningar till investeringar, säger Johan Söör.

Vad betyder den här affären för First Camp?

– Vi är jätteglada över att nu även komma till Säffle. Duse udde är en pärla som jag själv gillade mycket första gången jag var där. Säffle har ett bra läge nära Norge och Karlstad och vi kan också hitta samarbeten mellan alla våra fyra värmländska campingar Duse udde, Skutberget, Mörudden och Sunne. Vi har också träffat representanter för kommunen och upplever att de är väldigt konstruktiva och positiva, säger Johan Söör.

Under årets säsong ökade antalet gäster på Duse udde camping något, enligt Jessica Kleimert, destinationschef.

– Men det var inga större förändringar på grund av att det fortfarande var inställda event och arrangemang. Vi har stora förväntningar på sommaren 2022 då vi hoppas på att våra grannländer kommer på besök igen, så som Norge, Tyskland och Holland.

Vad händer med restaurang Fyren?

– Restaurang Fyren fortsätter som vanligt med samma krögare och samma koncept men med förhoppning om mer dagsbesökare. Den drivs i samma regi enligt avtal, säger Jessica Kleimert.

Artikeltaggar

Duse Udde campingFirst campJohan SöörSäffleTurism

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.