Hoppa till huvudinnehållet

Brett program med kända profiler vid Hösthelg på Medis

Publicerad:
Sara Jane, Hampus Hedström och Peder Lamm är några av de medverkande vid Hösthelg på Medis.
Sara Jane, Hampus Hedström och Peder Lamm är några av de medverkande vid Hösthelg på Medis. Foto: Bertil Nilsson/Robert Eldrim/Pressbild

Hösthelg på Medis som pågår 5-6 november bjuder på ett späckat program med kända namn för såväl unga som äldre.

Det kommer att råda full aktivitet i Medis mot sluttampen av höstlovet. På fredagen 5 november drar Hösthelgen igång och första dagen riktar sig framförallt till barn och unga.

Under dagen blir det workshops där barnen kan testa att bygga, styra och koda en robot. Det blir även en workshop med Sara Jane och Lina Jungergård där man kan prova på cirkus, bland annat luftakrobatik och olika sorters jonglering.

Sara Jane håller en workshop i cirkuskonst tillsammans med Lina Jungergård.
Sara Jane håller en workshop i cirkuskonst tillsammans med Lina Jungergård. Foto: Bertil Nilsson

På fredagen bjuds det även på teater med skådespelaren Kalle Nilsson. ”’Ful kan du va själv’ sa ankungen”, heter föreställningen som riktar sig till barn från sex år.

Komikern och youtube-profilen Hampus Hedström från Sunne håller en föreläsning.
Komikern och youtube-profilen Hampus Hedström från Sunne håller en föreläsning. Foto: Robert Eldrim

På fredagen gästas även Medis av komikern Hampus Hedström från Sunne vars kanal på Youtube har 285 000 prenumeranter. Hampus ska föreläsa om hur man oavsett dröm når sina mål.

Hösthelgen fortsätter sedan på lördagen med ett föredrag av Claes Åkerblom om Seffle möbelfabrik. Det blir även musikunderhållningen med bandet Strålande tider som består av Ingrid Langaard, Fredrik Sjöstedt och Pär Jorsäter. En annan höjdpunkt blir ”antikrallyt” med antikexperten Peder Lamm som kommer att värdera föremål som publiken har med sig.

Antikexperten Peder Lamm kommer att värderar föremål som publiken har med sig.
Antikexperten Peder Lamm kommer att värderar föremål som publiken har med sig. Foto: Pressbild

Det är gratis inträde till alla helgens aktiviteter, men för att vara med på lördagens workshops krävs föranmälan till Säffle bibliotek eftersom antalet deltagare är begränsat. Biljettbokning krävs även till teaterföreställningen med Kalle Nilsson och görs via de sedvanliga kanalerna.

Hösthelgen arrangeras genom ett samarbete mellan Ungdomens hus, Kulturskolan, Medborgarhuset, Säffle bibliotek och Kulturkansliet. Målet har varit att skapa ett program som riktar sig till en bred målgrupp.

Hösthelg på Medis är ett samarbete mellan Ungdomens hus, Kulturskolan, Medborgarhuset, Säffle bibliotek och Kulturkansliet.
Hösthelg på Medis är ett samarbete mellan Ungdomens hus, Kulturskolan, Medborgarhuset, Säffle bibliotek och Kulturkansliet. Foto: Alma Jrees

– Det känns kul att vi kan erbjuda något för alla, både liten som stor, säger Carin Wernberger Dahlin, bibliotekarie vid Säffle bibliotek.

Camilla Bark, kultursamordnare på Säffle kommun, hoppas på många besökare på Medis.

– Vi hoppas att det kommer mycket folk. Vi tror att det finns ett otroligt sug nu av att få komma ut och träffa människor.

Artikeltaggar

AntikviteterCirkusClaes ÅkerblomHampus HedströmIngrid LangaardlokalhistoriaMedborgarhusetNöje/KulturPeder LammSäffleSäffle bibliotekSäffle kommunSäffle KulturskolaUngdomens hus

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.