Hoppa till huvudinnehållet

Meija Peterson i landslaget - i fel sport

Publicerad:
Meija Peterson, från Långserud har blivit uttagen i landslaget. Men inte i skidåkning utan i friidrott.
Meija Peterson, från Långserud har blivit uttagen i landslaget. Men inte i skidåkning utan i friidrott. Foto: Kjell Olsson

Mångsidiga talangen Meija Peterson från Långserud går på skidgymnasiet i Sveg men när hon blev uttagen i landslaget så handlar det om friidrott.

– Kul och spännande, säger hon.

Skidstudier på skidgymnasiet i Sveg ena dagen och terränglöpning i Stockholm i Nordiska Mästerskap den andra - hur hänger det egentligen ihop ?

Det är en sanning för 16-åriga Meija Peterson från Långserud. Meija har börjat sin gymnasieutbildning i Sveg med fokus på skidåkning och vanliga gymnasiestudier. Löpningen sker i IF Götas regi och Meija har nått stora framgångar under det gångna året.

Detta har resulterat i en start i Nordiska Mästerskapet i terränglöpning kommande helg i Huddinge.

I tisdags var det dock skidor som gällde och med pappa Thomas som chaufför fick Torsby skidtunnel ett besök och ett rejält träningspass genomfördes.

Tre år yngre

Men kommande helg blir det alltså terränglöpning 6 kilometer tillsammans med deltagare från övriga nordiska länder. Varje land, Norge, Finland, Danmark och Island, kommer med sex löpare i vardera F19 och P19. Det betyder att löparna är födda 2002 eller 2003. Meija är född 2005 och alltså tre år yngre än de äldsta konkurrenterna.

Säkert är det Meijas resultat vid USM där hon blev tvåa på 3000 meter samt imponerande seger i Lidingöloppet på 10 km som vägts in..

– Väldigt kul och spännande att få ta på sig en landslagsdräkt, säger Meija.

Artikeltaggar

FriidrottIF GötaLängdskidåkningLångserudSäffle kommun

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.