Hoppa till huvudinnehållet

Företag vill bygga padelhall vid Tegnér

Publicerad:
Planerna för byggnation av padelhall och friidrottsarena vid Tegnérfältet har gått in i ett nytt skede.
Planerna för byggnation av padelhall och friidrottsarena vid Tegnérfältet har gått in i ett nytt skede. Foto: Claes Österman

En aktör vill bygga en padelhall i Säffle och Tegnérområdet är aktuellt. Förslaget ligger nu ute för samråd hos miljö- och byggförvaltningen.

En aktör har önskemål om att köpa mark för att kunna anlägga en idrottshall för padeltennis i Säffle. Kommunen har gjort en lokaliseringsutredning och har haft samråd med intressenten. Där har man kommit fram till att ett markområde i anslutning till simhallen och Tegnérhallen är lämplig.

Det finns sedan tidigare planer på att etablera en ny friidrottsanläggning på området. Båda områdena ligger inom fastigheten Säffle 7:13 och saknar idag detaljplan. Båda anläggningarna bedöms behöva förläggas på detaljplanelagd mark för bygglovsprövningen.

– Kommunen går in i slutskedet på planläggning av marken söder om Tegnérskolan och simhallen. Marken har inte tidigare varit planlagd. Planläggningen görs för en ny friidrottsanläggning och en byggrätt för idrottsändamål, där en padelanläggning är aktuell, uppger Peter Pettersson, chef för miljö- och byggförvaltningen.

Även parkering

Idrottshallen för padeltennis ska uppföras i privat regi vilket innebär att marken i första hand ska säljas. Friidrottsanläggningen är däremot tänkt att drivas i kommunal regi.

Planförslaget omfattar även ett område för parkering på västra sidan av Tegnérskolan, i nordöstra hörnet av kvarteret Enkullen mot korsningen Granvägen/Tegnérgatan. Området används idag som tillfällig parkering men är i den gällande stadsplanen från 1962 avsett för bostadsändamål.

Upp till beslut

Förslaget finns nu utställt på miljö- och byggförvaltningen för att ge alla intresserade möjlighet att ta del av det och komma med synpunkter. Syftet med förslaget är att möjliggöra uppförandet av idrottsanläggningarna och på det viset utveckla Tegnérområdet. Planen syftar även till att säkerställa området för befintliga tekniska anläggningar inom planområdet samt att säkerställa området för parkering.

– Efter den 26/11 då utställningstiden för planen är slut kommer inkomna synpunkter sammanställas och planen slutligt utformas. Därefter tas planen först upp i miljö- och byggnadsnämnden (december/januari) för godkännande och sedan vidare till kommunfullmäktige för ett antagande (efter årsskiftet), uppger Peter Pettersson.

Artikeltaggar

NyheterPadelPeter PetterssonSäffle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.