Hoppa till huvudinnehållet

Misstänkt för våldtäkt och övergrepp mot barn frias av tingsrätten

Publicerad:
Reporter Jenni Jansson
Jenni Jansson
jenni.jansson@saffletidningen.se
Foto: Johan Nilsson/TT

I måndags kom domen mot den man i 30-årsåldern från Säffletrakten som åtalats för flera fall av våldtäkt mot barn, sexuellt ofredande och grovt sexuellt övergrepp mot barn. Mannen frias av tingsrätten.

Mannen var misstänkt för att ha utsatt två barn som är yngre än 15 år för brott. Han nekade till brott och tingsrätten friar honom på alla åtalspunkter.

Tingsrätten skriver i domen att för en fällande dom krävs att det måste vara ställt utom rimligt tvivel att personen gjort sig skyldig till de brott som personen åtalats för.

I det här fallet anser tingsrätten att det finns brister i förhören med de två barnen. Förhörsledaren ska bland annat ha ställt ledande frågor och gett barnen uppmuntrande kommentarer, vilket tingsrätten finner olämpligt. Tingsrätten menar även att barnens berättelser om vad som hänt utvecklats under den tid som de olika förhören ägt rum.

Sammantaget bedömer tingsrätten att den bevisning som åklagaren presenterat inte är tillräcklig för en fällande dom.

30-åring åtalas för flera barnvåldtäkter

Artikeltaggar

Brott & blåljusDomarSexuella övergrepp mot barnSexuellt ofredandeSäffleVåldtäkt mot barnVärmlands tingsrätt

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.