Hoppa till huvudinnehållet

25 jobb borta när Säffleföretag flyttar till Åmål

Publicerad:
Nästan hela verksamheten flyttas från Säffle till Åmål, totalt handlar det om 25 arbetstillfällen. Parsteel AB, som tidigare hette Nilssons Plåtindustri, kommer dock att ha viss verksamhet kvar i Säffle. Till höger vd Christer Lundquist.
Nästan hela verksamheten flyttas från Säffle till Åmål, totalt handlar det om 25 arbetstillfällen. Parsteel AB, som tidigare hette Nilssons Plåtindustri, kommer dock att ha viss verksamhet kvar i Säffle. Till höger vd Christer Lundquist.

25 arbetstillfällen försvinner från Säffle när plåtföretaget Parsteel AB flyttar sin verksamhet. Företaget, som tidigare hette Nilssons Plåtindustri AB och ägs av två Säfflebor, flyttar till Åmål.

Christer Lundquist som är vd och delägare på Säffleföretaget bekräftar att företaget flyttar till Åmål.

– Det kommer att ske under första halvåret nästa år. Anledningen är att vi vill samla hela verksamheten till ett ställe och då väljer vi Åmål där vi redan har verksamhet, säger han.

Företaget äger sedan tidigare Åmålskonstruktioner AB i Åmål. Där har man, precis som vid fabriken i Säffle, 25 anställda.

– Ingen anställda i Säffle förlorar sina arbeten när vi gör den här förändringen. Däremot blir det naturligtvis frågan om pendling, säger Christer Lundqvist.

Han säger att förändringen får flera positiva effekter för företaget.

– Naturligtvis förenklar det att ha all tillverkning under ett tak. Det betyder också att vi minskar våra lokalkostnader, kan sälja av ett par maskiner som vi har dubbletter av och därmed får kapacitet att investera i nya maskiner och fortsätta rekrytera kompetent personal, säger Christer Lundquist.

Under ett tak i Åmål

För ett år sedan köpte Christer Lundquists kompanjon Peter Carlsson - båda är bosatta i Säffle - ut företagets andra delägare. Förutom att byta namn beslutade det nya ägarparet då att samla all verksamhet under ett tak - men inte i Säffle.

– Jag har informerat kommunalråden i både Åmål och Säffle om beslutet och man kan väl säga att det var blandade reaktioner, säger Christer Lundquist.

Parsteel AB, före detta Nilsson Plåtindustri AB i Säffle, ska lägga ned i Säffle och flytta till Åmål.
Parsteel AB, före detta Nilsson Plåtindustri AB i Säffle, ska lägga ned i Säffle och flytta till Åmål. Foto: Claes Österman

Parsteel är kontraktstillverkare av produkter i metall, med särskild fokus på tillverkning av detaljer i stål. I dag har företaget många kunder inom byggbranschen i både Sverige och Norge. Verksamheten i Säffle och Åmål omsätter idag cirka 80 miljoner kronor per år.

– Målsättningen är att vi inom tre år ska ha ökat omsättningen till 100 miljoner, säger Christer Lundqvist.

Företaget kommer att ha kvar viss verksamhet i Säffle där man också äger Eurosvets som har en anläggning på Säterivägen.

– Där har vi för avsikt att bygga ut och är därför intresserade av att köpa mer mark av kommunen.

Företagets nuvarande fastighet på Industrigatan har nyligen utannonserats för försäljning. Priset är satt till 7,6 miljoner kronor.

Parsteel AB

Nilssons Plåtindustri AB har sitt ursprung i företaget Samhall Erress som bedrev trä- och metalltillverkning i Säffle.

1994 övergick verksamheten i privat regi och tog namnet Bocri efter de två delägarna Bosse Andersson Christer Wilde.

I början på 2000-talet köpte Leif Nilsson med familj företaget. Familjen Nilssons köptes för ett år sedan ut av Christer Lundquist och Peter Carlsson och företaget bytte i det sammanhanget namn till Parsteel AB.

Parsteel är en del av en koncern där även företagen EuroSvets i Säffle AB och Åmåls Stålkonstruktioner AB ingår.

Artikeltaggar

ÅmålNäringslivSäffle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.