Hoppa till huvudinnehållet

Yngsta spelaren vann trots åldershandikapp

Publicerad:
Martin Österberg och Jan Polleryd möttes i finalen.
Martin Österberg och Jan Polleryd möttes i finalen. Foto: Nathalie Forsström

Under helgen arrangerade Billeruds tennisklubb en tennistävling med åldershandikapp. Trots att tävlingen spelades med åldershandikapp var det den yngsta deltagaren som vann.

Åtta personer deltog i lördagens tävling hos Billeruds tennisklubb. Åldershandikapp delades ut med syfte att tennisspelare i olika åldrar ska kunna mötas på lika villkor.

– Man ger ett handikapp utifrån ålder. Det är för att jämna ut det, säger tävlingsledaren Torbjörn Edeskog.

Trots detta var det den yngsta spelaren, Martin Österström, som tog hem segern. Han startade med -30 och mötte Jan Polleryd som hade +15 i finalen. Det var första gången som segraren Martin spelade en tävling med åldershandikapp och han tyckte att det var kul.

– Varje poäng är jätteviktig så det är fullt fokus hela tiden, säger han.

Per-Åke Grunnan, Jan Polleryd, Torbjörn Edeskog och Martin Österberg i samband med prisutdelningen.
Per-Åke Grunnan, Jan Polleryd, Torbjörn Edeskog och Martin Österberg i samband med prisutdelningen. Foto: Nathalie Forsström

Bra tävlingsdag

Varje match höll på i 20 minuter och varje spelare spelade minst fyra matcher under dagen. De åtta deltagarna var mellan 33 och 65 år vilket gjorde att olika handikappoäng delades ut. Tävlingsledaren Torbjörn Edeskog kan vittna om att tävlingen flöt på bra under dagen. Det var andra gången den här tävlingen anordnades i tennishallen i Säffle och tanken är att det ska bli en årligen återkommande tradition.

Tävlingen arrangerades tillsammans med Stenarbols TK.

Artikeltaggar

Billeruds TennisklubbSäffleTennis

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.