Hoppa till huvudinnehållet

USA-debut inför Nobelprisvinnare för värmländskt stjärnskott

Publicerad:
Gerd scendebuterar i USA.
Gerd scendebuterar i USA. Foto: Pressbild

Elin Lundgren från Karlstad släppte tidigare i år sin debutsingel "Lies For a Liar" som uppmärksammades internationellt. Nu gör hon scendebut i USA.

Årets Nobelpris delas ut i länderna där pristagarna är bosatta. Den 6 december ska de amerikanska Nobelprisvinnarna firas med ceremoni och galamiddag på Sveriges Ambassad i Washington. Bland de inbjudna utöver pristagarna finns senatorer, domare i högsta domstolen, kongressledamöter, opinionsbildare, företagsledare och vetenskapsmyndigheter. Samt värmländska Elin Lundgren som under artistnamnet Gerd uppträder under galan.

Spelningen i Washington blir hennes första i landet.

– Det är svårt att ta in! Vilken ära att få debutera i USA bland amerikanska nobelpristagare, säger Gerd till NWT.

– Jag är verkligen tacksam för möjligheten att få sjunga för en så inspirerande publik. Det känns meningsfullt att få dela min musik internationellt på detta sätt och jag ska göra mitt bästa för att ge alla på plats en otrolig show!

Artikeltaggar

Elin Gerd LundgrenKändisarKarlstadMusikNobelprisetNöje/KulturPopUSA

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.