Hoppa till huvudinnehållet

Bra simningar av Erik Mulikov i Stockholm

Publicerad:
Erik Mulikov slog två åldersrekord på SM/JSM i Eriksdalsbadet i Stockholm. Bilden är från en tidigare tävling.
Erik Mulikov slog två åldersrekord på SM/JSM i Eriksdalsbadet i Stockholm. Bilden är från en tidigare tävling. Foto: Ida Lithner

SM/JSM på kort bana har arrangerats i Stockholm. 438 elitsimmare från hela Sverige fick möta varandra under 10 tävlingspass i 5 dagar. De hann göra drygt 2500 starter. Säffle Simsällskap representerades Erik Mulikov.

För att få delta i SM/JSM måste man ha klarat speciella kvaltider. SM-tävlingarna simmas i försök på förmiddagarna och i A-och B-finaler på eftermiddagarna. JSM avgörs i direktfinaler under förmiddagspassen. Sedan får de juniorer, som blir bland de sexton bästa totalt i SM och JSM simma vidare i A- och B-finaler. Detta gör att det blir god fart på såväl förmiddags- som eftermiddagspassen.

SM/JSM-debutant

16-årige Erik Mulikov hade kvalificerat sig till denna tävling för första gången och var med för att ”se och lära”. Hans fokus var dock inställt på SUM-SIM Riksfinal, som också arrangeras i Eriksdalsbadet i Stockholm. Trots detta lyckades han simma snabbare än någonsin tidigare på 400 meter och 800 meter frisim. Tiderna 4.10,36 respektive 8.45,27 är nya åldersrekord i klubben. Han har därmed åldersrekorden för 14-16år på samtliga långa frisimsdistanser. Självklart blir placeringarna blygsamma under nämnda förutsättningar. Som bäst kom han på en 20:e plats på 400 meter frisim på JSM, vilket var fyra placeringar bättre än i startlistan. Det blir intressant att se om Erik lyckas pricka in en formtopp till SUM-SIM Riksfinal den 10-12 december, dit han kvalat på 6 distanser och då han endast tävlar mot jämnåriga.

Artikeltaggar

Säffle SSSimsportStockholm

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.