Hoppa till huvudinnehållet

Lukas och Robert tog medaljer

Publicerad:
Säffles två deltagare i Höstsimiaden, Lukas Andersson och Robert Mulikov, tog hem 5 silvermedaljer.
Säffles två deltagare i Höstsimiaden, Lukas Andersson och Robert Mulikov, tog hem 5 silvermedaljer. Foto: Malin Borén

Höstsimiaden har avgjorts på 13 platser i landet, i Karlstad för klubbarna i Värmland och Örebro län. De 39 deltagarna i åldern upp till 12 år kom från 5 klubbar. Säffle representerades av endast två simmare, som lyckades ta 5 medaljer.

Höstsimiaden är tänkt att vara höstens stora tävling för unga simmare. De individuella grenar simmades i åldersklasserna F/P 10år och yngre, 11 år och 12 år. Säffle SS arrangerade denna förbundstävlingtävling åren 2013 – 2018 i Tegnérhallen och hade då långt fler deltagande föreningar och därmed fler simmare på plats.

  • Lukas Andersson på pallen efter 200m frisim. Liam Gustafsson från Grums segrade och bronset gick till Måns Eriksson från Örebro.
    Lukas Andersson på pallen efter 200m frisim. Liam Gustafsson från Grums segrade och bronset gick till Måns Eriksson från Örebro. Foto: Malin Borén
  • I fyra lopp klarade Robert Mulikov en silvermedalj. Segrade gjorde Marius Heidenpeter från Örebro.
    I fyra lopp klarade Robert Mulikov en silvermedalj. Segrade gjorde Marius Heidenpeter från Örebro. Foto: Malin Borén

Medaljörer

Lukas Andersson startade i äldsta klassen, P12, Där lyckades han slå personliga rekord på 100-meters distanserna på frisim, bröstsim och ryggsim. Mest nöjd var han med loppet över 200 meter frisim, där han sänkte sitt personliga rekord med 17 sekunder. Tiden 3.09,20 gav en uppskattad silvermedalj.

Robert Mulikov, P11, deltog med framgång. Han belönades med silver på 50 meter frisim, bröstsim och ryggsim samt 100 meter medley. Ett fint personligt rekord kunde han notera på 50 meter frisim med tiden 36,89.

Artikeltaggar

KarlstadSäffleSäffle SSSimsport

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.