Hoppa till huvudinnehållet

Tobias tog 3 brons i NM

Publicerad:
På prispallen på 100 meter ryggsim och 200 meter medley 1) Alexander Hillhouse, Danmark, 2) Nader Khalili, Finland,  3) Tobias Klasson, Sverige.
På prispallen på 100 meter ryggsim och 200 meter medley 1) Alexander Hillhouse, Danmark, 2) Nader Khalili, Finland, 3) Tobias Klasson, Sverige. Foto: Sweden Para Swimming

NM, Nordiska Mästerskapen i simning, har avgjorts i Väsby. Sverige vann poängstriden mellan länderna i paraklassen. Säffles parasimmare Tobias Klasson bidrog stort därtill genom att fixa tre fina NM-medaljer i brons.

Sverige deltog med en stor trupp på 40 simmare. Åtta länder var representerade: Sverige, Norge, Danmark, Finland, Färöarna, Island, Estland och Litauen. Numera inkluderas även parasimningen. Alla parasimmare tävlade mot varandra genom ”1000-poängsystemet” och rangordnas då efter så kallad WPS-poäng. Detta kan leda till att en bättre tid får en lägre placering.

Tobias startade först på 100 meter fjärilsim och simmade i mål på en blygsam sjätteplats. På resterande grenar 200 meter medley, 100 meter ryggsim och 200 meter frisim, lyckades han nå prispallen och fick mottaga en bronsmedalj för varje lopp. Trots att han tidsmässigt låg han 1-2 sekunder över pers på sina fyra lopp, bidrog han stort till att de svenska parasimmarna blev bäst i Norden.

Artikeltaggar

Säffle SSSimsportTobias KlassonUpplands Väsby

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.