Hoppa till huvudinnehållet

Säffleoperan summerar Billy Elliot - så många såg föreställningen

Publicerad:
Samtliga föreställningar var i stort sett slutsålda.
Samtliga föreställningar var i stort sett slutsålda. Foto: Säffleoperan

I början av december visades den sista av sammanlagt 25 föreställningar med Billy Elliot. Teaterchef Tobias Norelius tänker tillbaka på produktionen med en tacksamhet över att det gick så bra, trots coronapandemin.

3 december hölls den sista föreställningen med Billy Elliot. Säffleoperan kunde då se tillbaka på 25 föreställningar, samtliga i stort sett slutsålda.

– Det är många känslor när en produktion är slut, men den första känslan för mig var tacksamhet att det här blev av överhuvudtaget. Mot slutet av vår spelperiod skärptes restriktionerna och osäkerheten ökade. Det kändes som att vi slutade vid rätt tillfälle, säger Tobias Norelius, teaterchef och producent på Säffleoperan.

Över 10 000 personer kom och såg Billy Elliot.

– Det var jättebra, med tanke på omständigheterna.

Säffleoperans största succé försäljningsmässigt de senaste åren har varit Chess. Den sågs av 14 000 personer.

– Jag tror att Billy Elliot hade kunnat nå upp till det också. Med Chess visste vi tidigt att det var ett stort tryck och vi planerade in extra föreställningar. Med Billy Elliot blev det bara en extraföreställning och det berodde inte på att intresset inte fanns. Hade det inte varit för coronapandemin hade vi nog haft ännu fler besökare, säger Tobias Norelius.

Tusentals biljetter redan sålda till ”Så som i himmelen”

Artikeltaggar

Nöje/KulturSäffleSäffleoperanTobias Norelius

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.