Hoppa till huvudinnehållet

Tusentals biljetter redan sålda till ”Så som i himmelen”

Publicerad:
Tobias Norelius, teaterchef på Säffleoperan.
Tobias Norelius, teaterchef på Säffleoperan. Foto: Lena Richardson

Premiären är inte förrän i oktober 2022, men intresset är redan stort för Säffleoperans nästa satsning, musikalen ”Så som i himmelen”. När biljettförsäljningen öppnade gick platserna till den första föreställningen snabbt åt.

”Så som i himmelen” kommer att ha premiär på Säffleoperan 1 oktober nästa år, och den första föreställningen blev snabbt i det närmaste slutsåld. I skrivande stund finns det bara en ledig plats kvar i hela salongen.

Hittills har 4500 personer köpt eller bokat biljett till någon av föreställningarna. Att biljettförsäljningen fått en så god start är ett bra tecken för Säffleoperan.

– Det brukar säga väldigt mycket om hur intresset är, säger Tobias Norelius, teaterchef och producent.

Den planerade spelperioden för ”Så som i himmelen” är 1 oktober till 11 december, men kanske kan det även bli några föreställningar till.

– Vi har funderat på om det kan bli en vårsäsong, men det beror helt på intresset.

Det är sedan tidigare klart vem som ska spela den kvinnliga huvudrollen Lena, men vilka som ska spela körledaren Daniel eller rollen som Gabriella har Säffleoperan ännu inte avslöjat.

Huvudroll klar för Säffleoperan: Hon ska spela Lena i ”Så som i himmelen”
Säffleoperan kommer att ha auditions den här veckan i både Göteborg och Säffle. På bilden från vänster: Mattias Palm, regissör, Tobias Norelius och Oskar H Olsson, producenter, och Christina Carlsson, kostymdesigner och coach.
Säffleoperan kommer att ha auditions den här veckan i både Göteborg och Säffle. På bilden från vänster: Mattias Palm, regissör, Tobias Norelius och Oskar H Olsson, producenter, och Christina Carlsson, kostymdesigner och coach. Foto: Jenni Jansson

Tobias Norelius berättar att man den här veckan kommer att hålla auditions i Göteborg och i Säffle. I Säffle kommer det att vara en så kallad ”callback” där personer som valts ut från en tidigare audition får presentera sig på nytt.

– Förhoppningsvis vet vi mer i mitten av veckan vart de olika rollerna går.

Stort intresse för huvudrollerna i ”Så som i himmelen”Säffleoperan får kulturpris: ”Vi har alltid varit underdog och uppstickare”

Artikeltaggar

Nöje/KulturSäffleSäffleoperanTobias Norelius

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.