Hoppa till huvudinnehållet

Elitserieåkarna tog hem två medaljer

Publicerad:
Nora Coppens och Beau Coppens, som tränar i Säffle konståkningsklubb, tog hem ett brons och ett guld i elitseriepremiären i konståkning i helgen.
Nora Coppens och Beau Coppens, som tränar i Säffle konståkningsklubb, tog hem ett brons och ett guld i elitseriepremiären i konståkning i helgen. Foto: Privat

Säffle Konståkningsklubb har under den gångna helgen haft två åkare med på Norrskenspokalen i Luleå, där det var elitseriepremiär. Både Nora och Beau Coppens fick med sig medaljer hem; ett guld och ett brons.

Elitserietävlingen hölls i Coop Norrbotten Arena i Luleå i helgen. Syskonen Beau och Nora, tillsammans med sin mamma och tränare Monique Vand der Velden, lyckades med riktigt fina prestationer. Nora kammade hem en bronspeng i Undgom 13 A flickor och Beau tog hem segern i Ungdom A pojkar.

Monique, Beau och Nora kom till Säffle konstånkningsklubb inför säsongen 2020/2021 från Belgien. Nu har de alltså tagit sig till elitserien i konståkning här i Sverige. De tränar i Säffle konståkningsklubb, där Monique också är tränare, men de tävlar för Tibro Konståkningsklubb.

Detta för att klubben man tävlar för måste inneha en elitlicens, vilket Säffle konståkningsklubb inte har. Kraven för att en klubb ska kunna erhålla en elitlicens är väldigt stora för en såpass lite klubb som Säffle, så därför har man löst det på detta sätt.

Guld och brons till Säffleåkarna

Under lördagen åkte Beau och Nora sina kortprogram. Ett kortare program, som man hör på namnet, men som innehar större och mer specifika krav på vad programmet ska innehålla. Efter ett väl genomfört program låg Beau på en andraplats efter sitt åk, på 29.78 poäng. Han var också den som lyckades bäst på sitt trippelhopp.

Nora låg på en fjärdeplats efter sitt korta program, även hon efter ett väl genomför åk. Med en poäng på 32.54 hade hon dessutom 26 åkare bakom sig.

Beau åkte även sitt långprogram under lördagseftermiddagen. Efter ett bra genomfört åk kom han även här på en andraplats eter att ha fått ihop 50.23 poäng. Men efter att poängen för de båda programmen lagts ihop kunde Beau konstatera att han tagit hem förstaplatsen med 80.01 poäng.

Nora åkte sitt långa program under söndagsförmiddagen, och lyckade då åka upp sig en placering. Efter n tredjeplacering i långa, på samma poäng som andraplatsen, slutade hon totalt på en tredjeplats och tog hem bronspengen. Totalt fick hon en poäng på 93.81 - bara en hundradels poäng före fyran.

Nästa Elitserietävling går i Skövde den 15-16 januari.

Artikeltaggar

KonståkningSäffleSäffle Konståkningsklubb

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.