Hoppa till huvudinnehållet

Erik Mulikov tog tre medaljer

Publicerad:
Erik Mulikov och Linnéa Bruce Holm utanför Erikdalsbadet i Stockholm
Erik Mulikov och Linnéa Bruce Holm utanför Erikdalsbadet i Stockholm Foto: Nils Liedberg

SUM-SIM Riksfinal har arrangerats i Stockholm. 390 deltagare från klubbar från hela landet var representerade, Säffle SS genom Erik Mulikov och Linnéa Bruce Holm. De hade prickat in formtoppen och gladde stort med 100% personliga rekord på sina starter. Erik tog 3 medaljer.

Tävlingen är en av de tuffaste här i landet. Till SM/JSM kan man kvala på vilken tävling som helst under året, till SUM-SIM Riksfinal kan man endast kvala på en Regionsfinal. På Riksfinalen går alla grenar i 2 heat på 8 banor. Man tävlar i åldersklasserna P/F 13-14, 15 och 16 år. De yngsta i företrädesvist 100-, mellanklassen i 100- och 200- och de äldsta i både 50, 100 och 200-meters-sträckor. Därtill kommer längre distanser i frisim och medley samt lagkapper.

På prispallen efter 200 meter fjärilsim P16: 1) Henrik Kraemer, Lidköpings GoSS 2) Erik Mulikov, Säffle SS 3) Caspian Humble, Täby Sim.
På prispallen efter 200 meter fjärilsim P16: 1) Henrik Kraemer, Lidköpings GoSS 2) Erik Mulikov, Säffle SS 3) Caspian Humble, Täby Sim. Foto: Mästerskapssidan

Toppresultat

Erik Mulikov hade kvalat på sex grenar på Regionsfinalen i Västerås för en månad sedan. Två veckor senare gjorde han en fin debut på SM/JSM och nu lyckades han pricka en perfekt formtopp. Slog personliga rekord på sina samtliga sex lopp. De räckte förutom till framskjutna placeringar, också till ett klubbrekord och fem åldersrekord. Han startade på fredagskvällen med 1500 meter frisim på tiden 16.43.03, där han tog en silvermedalj. Fantastiskt roligt, inte minst på grund av att det var åtskilliga år sedan en SUM-SIM Riks-medalj gick till en säfflesimmare. Dagen därpå blev han femma på sprintdistansen 50 meter fjärilsim med tiden 26,24 och raderade därmed ut Fredrik Wengs klubbrekord från år 2009. Det är en prestation i sig att simma både långdistans och sprint på samma tävling med goda resultat på båda.

På 200 meter fjärilsim tog han sitt andra silver med tiden 2.11.60, ett pers närmare 4 sekunder. På 100 meter fjärilsim kom han för första gången under minuten. Med tiden 58,60 simmade han i mål på en fin femteplats. Erik överraskade också med en sjätteplats på 200 meter frisim med tiden 1.57.57. På 400 frisim knep han en bronsmedalj med tiden 4.09.04. Åskådarna kunde konstatera att han höll igen i början på de längre sträckorna och hade mera speed än tidigare på slutet av loppen. Själv säger han att han jobbat på detta länge, men det var första gången han vågade använda sig av den taktiken fullt ut.

Linnéa Bruce Holm hade kvalat på 400 meter medley. När hon mot slutet av tävlingen äntligen fick komma till start satte hon ett pers med hela sju sekunder. Med tiden 5.22,36 avancerade hon från en tolfte till en fin åttonde plats.

Kommande söndag kommer båda att delta i Simsällskapets Klubbmästerskap. I dessa covidtider avstår klubben dock från de traditionella och populära inslagen med lucia och familjelagkapp.

Artikeltaggar

Säffle SSSimsportStockholmSum-Sim

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.