Hoppa till huvudinnehållet

Säffle SS fick sex klubbmästare

Publicerad:
Parasimgruppen deltog för första gången med Eddie Karlsson, Erik Stilli, Ville Nilsson och Andreas Grylin. Tränarna Ludvig Nyrén och Petra Johansson i bakgrunden.
Parasimgruppen deltog för första gången med Eddie Karlsson, Erik Stilli, Ville Nilsson och Andreas Grylin. Tränarna Ludvig Nyrén och Petra Johansson i bakgrunden. Foto: Gundula Forsaeus

Efter att i två år tvingats ställa in KM &Utmanaren kunde Simsällskapet äntligen arrangera tävlingen, om än utan familjelagkapp och luciatåg. Tio deltagare i KM visade upp simning av god klass. Sex klubbmästare korades och ett åldersrekord slogs. De sexton deltagarna i Utmanaren överraskade med många fina lopp.

KM omfattar 50 meter av alla simsätt och 100 meter medley i klasserna Herrar och Damer, 13 år och äldre, Pojkar och Flickor, 12 år och yngre, samt Masters, 30 år och äldre. Tävlingen är öppen för alla medlemmar. Utmanaren är tävlingen, där man lär sig tävla och där alla kan bli vinnare.

Klubbmästarna i Säffle SS 2021 Erik Mulikov, Linnéa Bruce Holm, Lukas Andersson, Ida Lithner, Robert Mulikov och Ebba Locken.
Klubbmästarna i Säffle SS 2021 Erik Mulikov, Linnéa Bruce Holm, Lukas Andersson, Ida Lithner, Robert Mulikov och Ebba Locken. Foto: Gundula Forsaeus

Herrklassen

Erik Mulikov segrade på samtliga distanser efter hårda dueller med Tobias Klasson. Det var Eriks kraftigare undervattenskickar, som avgjorde. Erik lyckades med tiden 1.13,73 slå Magnus Ingves åldersrekord på 100 meter medley från 1988 med 13/100 sekund. Jämna lopp var också mellan de tidigare tävlingssimmarna Ludvig Nyrén och Jesper Andersson, där Ludvig knep bronsplatsen före Jesper på både fri- och fjärilsim.

Damklassen

i Damklassen var det oerhört jämnt mellan Linnéa Bruce Holm, Ida Lithner och Ebba Locken, som alla kan titulera sig klubbmästare. Ida tog hem frisimmet, Ebba ryggsimmet medan Linnéa segrade på fjärilsim, bröstsim och medley. På brons och silverplatser återfanns ett flertal gånger yngstingen Lavinia Thörner.

Pojkklassen

Det var jämnt även mellan de två deltagarna Robert Mulikov och Lukas Andersson. Lukas blev klubbmästare på fjärilsim medan Robert blev fyrfaldig klubbmästare, nämligen på frisim, bröstsim, ryggsim och medley. De deltog samtidigt på Utmanaren

 • På fjärilsim och frisim segrade Erik Mulikov före Tobias Klasson och Ludvig Nyrén.
  På fjärilsim och frisim segrade Erik Mulikov före Tobias Klasson och Ludvig Nyrén. Foto: Gundula Forsaeus
 • På 50m frisim segrade Ida Lithner före Ebba Locken och Lavinia Thörner.
  På 50m frisim segrade Ida Lithner före Ebba Locken och Lavinia Thörner. Foto: Gundula Forsaeus
 • Trefaldiga klubbmästaren Linnéa Bruce Holm med Lavinia Thörner på silverplats på bröstsim.
  Trefaldiga klubbmästaren Linnéa Bruce Holm med Lavinia Thörner på silverplats på bröstsim. Foto: Gundula Forsaeus
 • Lukas Andersson och Robert Mulikov blev båda klubbmästare i Pojkklassen.
  Lukas Andersson och Robert Mulikov blev båda klubbmästare i Pojkklassen. Foto: Gundula Forsaeus

Parasimmare i Utmanaren

Lukas och Robert passade på fylla på sina Utmanarbevis med silver och guldmärken för pokal 2, dock krävs det lite träning till innan de får den eftertraktade pokalen. Glädjande var att fyra parasimmare för första gången vågade delta. De visade upp stora framsteg tack vare regelbunden träning i parasimgruppen. Från de tre tekniksimsgrupperna Hajen, Teknik och Teknik1, deltog 10 duktiga simmare, varav fyra debutanter. Tillsammans fick de fick 14 brons- och 5 silvermärken att klistra på sina Utmanarbevis. Det var Alexander Dahlström, Greta Stolpe och Nelly Sundman, som svarade för silvermärkena. Totalt deltog 16 simmare i Utmanaren.

Uteblivna tävlingar

Målsättningen är arrangera två Utmanare per termin. Tyvärr har klubben inte bokat någon in vare sig förbunds- eller inbjudningstävling i Säffle Simhall under 2022. De mer rutinerade simmarna får tävla på andra orter, där klubbarna har möjlighet tjäna en slant på arrangemangen, som naturligtvis alltid kräver otaliga arbetstimmar av ideella krafter. Hösten 2019 utan simhall och pandemin året därpå har dessutom decimerat antal simmare och därmed även antalet tävlingsfunktionärer betänkligt, något som tyvärr kan ge återverkningar lång tid framöver.

Artikeltaggar

SäffleSäffle SSSimsport

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.