Hoppa till huvudinnehållet

Naturskyddsföreningens satsar på fler utomhusaktiviteter

Publicerad:
Naturskyddsföreningens vårprogram innehåller bland annat två utflykter.
Naturskyddsföreningens vårprogram innehåller bland annat två utflykter. Foto: Jenni Jansson

Naturskyddsföreningens vårprogram bjuder på allt från föreläsningar, utflykter och klädbytardagar.

Naturskyddsföreningen i Säffle presenterar varje vår ett program med aktiviteter som är öppna för allmänheten. Årets vårprogram sträcker sig från februari till maj och först ut är ett digitalt boksamtal med Staffan Laestadius, professor emeritus på KTH. Det är Ragnhild Larsson som intervjuar Staffan och diskuterar hans bok - ett klimatsamtal.

I slutet av mars bjuder Naturskyddsföreningen in till klädbytardag på Medborgarhuset - ett sätt att spara på både miljö och pengar. Varje person får ta med sig max 10 plagg att lämna in, och för varje plagg få du ta med dig ett valfritt plagg hem - ett jättebra sätt att bli av med oanvända kläder och komma hem med lite nya, alldeles gratis.

Naturreservaten i Åmål, Edsleskog, Orsberget.
Naturreservaten i Åmål, Edsleskog, Orsberget. Foto: Thomas Wallin

I april har det blivit lite skönare vårväder och då vakas det en vandring ute i naturen. Den här vandringen görs i Orsbergets naturreservat för att förhoppningsvis pricka in när blåsipporna blommar som mest. Vandringsslingan är på tre kilometer och guide för dagen är Claes Kannesten som berättar och både djur och natur.

Vårprogrammet avslutas sedan i maj med en utflykt till naturreservatet Yttre Hedane, där det finns slåtterängar och många olika lövträd. Lövängarna är mycket artrika med många slåttergynnade växter samt insekter, fjärilar och fåglar. Området är kuperat med utsikt mot söder. Annika Westberg visar runt bland reservatets typiska ängsväxter.

”Pandemin är tyvärr inte över och därför har vi i Naturskyddsföreningen i Säffle till vårens program satsat på fler utomhusaktiviteter än vanligt och även digitala lösningar.” skriver Naturskyddsföreningen i sitt vårprogram.

Artikeltaggar

Fritid och livsstilNaturskyddsföreningenSäffle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.