Hoppa till huvudinnehållet

Två stora industrifastigheter till salu

Publicerad:
Två stora industrifastigheter är till salu i Säffle, Aspervalls och Nilssons Plåt. Priserna ligger på mellan 6 och 7,6 miljoner kronor.
Två stora industrifastigheter är till salu i Säffle, Aspervalls och Nilssons Plåt. Priserna ligger på mellan 6 och 7,6 miljoner kronor. Foto: Claes Österman

Två stora industrifastigheter i Säffle är till salu då verksamheten i de båda lokalerna ska flyttas. Priset för de två fastigheterna är 7,6 respektive 5,9 miljoner kronor. Men fler stora objekt i Säffle är just nu ute till försäljning.

Den dyrare fastigheter är belägen på Industrigatan och ägs av Parsteel AB (före detta Nilssons Plåtindustri) som ska flytta sin verksamhet med 25 anställda till Åmål under det här året.

Fastigheten är, som ST tidigare berättat, till salu för 7,6 miljoner kronor och har funnits på marknaden sedan i höstas. Det handlar om tre lokaler på sammanlagt nästan 2 700 kvadratmeter beläget på en tomt på närmare 18 000 kvadratmeter.

Fastigheten byggdes en gång för Samhall Erress verksamhet men fastigheten övergick 1994 i privat ägo då företaget Bocri startade verksamhet. Mäklarfirman Real Advice i Karlstad ansvarar nu för försäljningen.

Företaget flyttar

Till salu är också Aspervall Instruments industrilokaler på Hantverkargatan. Anledningen är att Aspervalls verksamhet ska flyttas till CS’ lokaler på Industrigatan. CS köpte Aspervalls 2020 och planerade redan då att flytta verksamheten till de egna lokalerna.

Fastigheten på Hantverkargatan har ett försäljningspris på nästan sex miljoner kronor, (5 975 000 kr) och omfattar verkstadslokaler och kontor på 1510 kvadratmeter och en friköpt tomt på nästan 6600 kvadratmeter.

Fastigheten säljs av Fastighetsbyrån i Säffle.

Butikslokaler

En annan stor fastighet som är ute till försäljning är Sundsgatan 19 som ligger vid rondellen Östra Storgatan - Sundsgatan. Fastigheten, som är delvis nyrenoverad efter en stor brand som skedde 2019, omfattar fem butikslokaler samt tre lägenheter varav en sexrummare.

Sundsgatan 19 med flera butikslokaler och lägenheter är till salu och budgivning pågår.
Sundsgatan 19 med flera butikslokaler och lägenheter är till salu och budgivning pågår.

Enligt mäklaren Svenska Gårdar pågår just nu budgivning. Det ursprungliga priset var satt till 4,9 miljoner men sänktes till 4,2 miljoner.

20 sjötomter

Det dyraste objektet i Säffle just nu är annars en större fastighet i Kila. Det handlar om drygt 27 hektar mark belägen vid Sjönsjö. På fastigheten Södra Ed Mon finns, utöver mangårdsbyggnaden och uthus, 20 avstyckningsbara tomt i attraktivt läge nära sjön. Priset på fastigheten är satt till 13 miljoner. Också här är det Fastighetsbyrån som är mäklare.

Prästgården i Kila

Förra veckan lades också Gillberga prästgård ut till försäljning med en prislapp på nästan fem miljoner kronor.

Ett stort objekt finns också i Risa mellan Säffle och Åmål. Det är ett jord- och skogsbruk på 137 hektar som är till salu för 12,5 miljoner.

För den som vill investera i bostäder finns nu också en bostadsportfölj om 20 lägenheter till salu på Strandgatan i Slottsbron. Prislapp 4,75 miljoner kronor. Eller Snickeribacken i Borgvik som är till salu för 6,4 miljoner.

Artikeltaggar

Fastighetsbyrån ABNäringslivReal AdviceSäffleSvenska Gårdar

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.