Hoppa till huvudinnehållet

Kanonåk av Ebba och Liv i Löfbergs Arena

Publicerad:
Liv Bruce och Ebba Holmberg tävlade i Värmlandshoppet 2022 i helgen.
Liv Bruce och Ebba Holmberg tävlade i Värmlandshoppet 2022 i helgen. Foto: Privat

Det är nu hela två år sedan konståkarna i Säffle var iväg på tävling, men nu när restriktionerna har tagits bort är det tävlingsdags igen. Liv Bruce och Ebba Holmberg åkte i helgen till Karlstad, och Löfbergs Arena, för att tävla i Värmlandshoppet 2022.

Totalt var det 26 miniorer som tävlade i Stjärnklassen på Värmlandshoppet, två av dem var från Säffle konståkningsklubb; Ebba och Liv. Sammanlagt var det nästan 90 åkare som deltog i Värmlandshoppet 2022.

  • Liv Bruce
    Liv Bruce
  • Ebba Holmberg
    Ebba Holmberg

Båda två levererade

Först ut var Ebba. Hon gick ut som fyra i den första uppvärmningsgruppen. Hon gjorde ett jättefint åk och lyckades bra med alla piruetter och hopp. Sedan var det dags för Liv. Hon åkte som fjärde tävlande i den sista uppvärmningsgruppen. Även hon gick ut och gjorde ett kanonåk.

– Ebba och Liv har inte varit på tävling sedan Värmlandshoppet 2020. Trots det långa uppehållet levererade båda jättefina resultat och nya personbästa. Programmen satt verkligen hos båda tjejerna och det syntes att de var glada att vara tillbak på tävlingsisen, säger tränare Emma Alegod Bruce.

Nästa tävling för tjejerna är hemma i Säffle den 26 mars.

Artikeltaggar

KarlstadKonståkningLöfbergs ArenaSäffle Konståkningsklubb

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.