Hoppa till huvudinnehållet

Gillbergas fina spår lockar långvägare skidåkare

Publicerad:
Stefan Nilsson och Ingela Nordström hade kommit från Åmål och var väldigt nöjda med spåren i Gillberga.
Stefan Nilsson och Ingela Nordström hade kommit från Åmål och var väldigt nöjda med spåren i Gillberga. Foto: Kjell Olsson

Vilken fantastisk skidhelg det blev med strålande solsken och fantastiska skidspår. Gillberga Skidklubb fick massor med besökare till sina fina spår i Nysäter.

Helgen var väl förberedd.

– Vi passade på att fräsa snö och is i torsdags och fredags och det blev bra resultat.

Det berättade Stefan Larsson när ST hinner stoppa honom och Martin Larsson innan de ger sig ut på den fina 2,5 km-slingan i Gillberga på söndagen. Solen sken och det var någon minusgrad, det vill säga perfekta förhållanden.

Bröderna Stefan och Martin Larsson i spårgruppen hade gjort ett rejält spårarbete innan de själva kunde ge sig ut på en tur.
Bröderna Stefan och Martin Larsson i spårgruppen hade gjort ett rejält spårarbete innan de själva kunde ge sig ut på en tur. Foto: Kjell Olsson

Ryktet om bra skidspår i Nysäter sprider sig blixtsnabbt och det visade sig att många av de som ST talade med faktiskt kom en bra bit utifrån.

– Vi kommer från Glava och tränar inför kommande Vasalopp, sade Elisabeth Andersson och Niklas Schützer.

Elisabeth Andersson och Niklas Schützer och Elisabeth Andersson kom från Glava för att lägga lite mera skidåkning i benen inför kommande Vasalopp.
Elisabeth Andersson och Niklas Schützer och Elisabeth Andersson kom från Glava för att lägga lite mera skidåkning i benen inför kommande Vasalopp. Foto: Kjell Olsson

De hade målsättningen att åka arton varv eller cirka fyra och en halv mil - ett halvt Vasalopp.

Från Vålberg kom Björn Johansson med döttrarna Evelina och Jennie.

– Det var döttrarna som tjatade lite och ville iväg eftersom de fått nya skidor, sade pappa Björn.

– Sådana förslag nappar man ju gärna på i dessa mobiltider, skojade Björn.

Björn Johansson och döttrarna Evelina samt Jennie Johansson hade kommit från Vålberg och för flickorna var det premiär för nyinköpta skidor.
Björn Johansson och döttrarna Evelina samt Jennie Johansson hade kommit från Vålberg och för flickorna var det premiär för nyinköpta skidor. Foto: Kjell Olsson

Han tyckte att det är låga spåravgifter i Gillberga och var mycket nöjd med dagen.

Åke sju varv

Sju varv blev det för äkta paret Ulla Kihlberg-Andersson och Kjell-Åke Andersson från Säffle.

– Härligt att få komma ut i skidspåren igen, sade Ulla.

Anna Doverhög-Danielsson konstaterade att det var 2019 som skidorna var igång ordentligt senast. Men nu blev det några sköna rundor.

Lite högre fart blev det när Linnea Schullström satte av. Linnea är en av Gillberga SK:s unga aktiva åkare som tävlar och närmast på programmet står start i Ungdomsvasan.

Linnea Schullström, en av Gillberga SK:s unga aktiva åkare, tog några snabba varv inför den kommande Ungdomsvasan.
Linnea Schullström, en av Gillberga SK:s unga aktiva åkare, tog några snabba varv inför den kommande Ungdomsvasan. Foto: Kjell Olsson

Helt klart njöt alla som var på plats i Gillbergaterrängen av en strålande dag med fina spår, blå himmel och sol!

– Förhoppningsvis kan vi hålla spåren i ordning även framigenom och om en vecka väntar ju ett sportlov.

Stålande nöjda med dagen var Kjell-Åke Andersson och Ulla Kihlberg-Andersson som gjorde sju rundor på spåret innan de for hem till Säffle igen.
Stålande nöjda med dagen var Kjell-Åke Andersson och Ulla Kihlberg-Andersson som gjorde sju rundor på spåret innan de for hem till Säffle igen. Foto: Kjell Olsson
I den slaka motan gjorde Stefan Larsson "rycket" framför brorsan Martin.
I den slaka motan gjorde Stefan Larsson "rycket" framför brorsan Martin. Foto: Kjell Olsson

Redo för ett nytt varv.

Artikeltaggar

Fritid och livsstilGillberga SKLängdskidåkning

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.