Hoppa till huvudinnehållet

Tur-Turesson en av 26 vinnare i Svanskog: ”Vill bygga ny altan”

Publicerad:
Laila Turesson är av av 26 glada vinnare i Svanskog. Hon hade tre lotter och vann sammanlagt 300 000 kronor.
Laila Turesson är av av 26 glada vinnare i Svanskog. Hon hade tre lotter och vann sammanlagt 300 000 kronor. Foto: Privat

Laila Turesson är en av totalt 26 vinnare i Svanskog, som vunnit på Postkodlotteriet. Laila, som bott många år i Åmål, vann 300 000 kronor.

– Vi ska fira med semlor, jublar Laila Turesson.

En vinst på 4,5 miljoner kronor i Postkodlotteriet har dragits till Svanskog. Vinsten kallas för “Fredagschansen” och den här veckan vinner lottköparna 100 000 kronor per lott.

Totalt 26 vinnare i Svanskog, som tillsammans har 45 lotter är vinnare. Därmed delas sammanlagt 4,5 miljoner kronor ut till Svanskog.

Postkodlotteriets vinstutdelare Christian “Kicken” Lundqvist har ringt upp några av vinnarna via videosamtal och avslöjat vinsten.

Tur-Turesson vann

Laila Turesson, 67, har vunnit 300 000 kronor med sina tre lotter. Laila utbrast i ett glädjevrål när Kicken avslöjande vinstsumman. Vinsten ville hon dela med sig av till familj och till välgörenhet.

– Tjoho, vad kul! Jag ska fira genom att köpa semlor, för det älskar gubben!

Det blir mycket semlor för 300 000 kronor?

– Jag vill bygga en ny altan också och så vill jag gå på konserter – och hockeymatcher gillar gubben, säger Laila Turesson.

Vilka är favoriterna?

– Jag tycker om Sven-Ingvars och Status Quo. Jack Vreeswijk också. När det kommer till hockey så är det Färjestad som gäller. Man är väl värmlänning...

Nilsson vann dubbelt

Jens Nilsson, 31, hade två lotter och vann därmed 200 000 kronor. Han blev väldigt förvånad när han fick höra vinstsumman.

– Woho! Tack o tack, det var roligt! Det är ju gött att få lite extra pengar, det blir nog en bil, sa Jens till bland annat till Postkodlotteriets vinstutdelare Christian ”Kicken” Lundkvist.

Fick en kick

Laila Turesson, som kommer från Svanskog men som bott många år i Åmål och arbetat som dagbarnvårdare – men också arbetat på förskolorna i Edsleskog och Svaneholm – fick sitt livs överraskning tidigare i veckan.

– Han ringde i tisdags med beskedet och frågade om jag ville vara med på Skype, säger Laila Turesson. Och det var förstås jätteroligt. Kicken gav mig en kick, kan man säga. Ett härligt besked att få efter allt det tråkiga vi haft, med pandemi och nu med kriget i Ukraina.

Artikeltaggar

PostkodlotterietSvanskogTrav

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.