Hoppa till huvudinnehållet

Starka Grand Prix-resultat av Erik och Tobias

Publicerad:
Tobias fick ett prestationspris på Swedish Grand Prix.
Tobias fick ett prestationspris på Swedish Grand Prix. Foto: Jenni Jansson

Kungsbacka Simsällskap har arrangerat elittävlingen Swedish Grand Prix i simning. 300 simmare från ett sextiotal klubbar, främst från Sverige, Norge och Danmark, bjöd på högklassig simning. Från Säffle SS hade Erik Mulikov och Tobias Klasson kvalat in.

Alla GP-tävlingar simmas numera på långbana. Kvaltider för att få delta är samma som B-kvaltid till JSM. Speciella kvaltider finns för parasimmare.

Erik Mulikov hade för första gången kvalat in på denna tävling. Han fick simma sitt första lopp, 1500 meter frisim, redan på fredagskvällen. Han gick i mål på en utmärkt åttondeplats och kunde notera att tiden 17.20,74 betydde en klarad A-kvaltid till SM-tävlingarna i år.

Sedan tidigare har han klarat flera B-kvaltider, men en A-kvaltid krävs för att få starta där. Han fortsatte dagen efter med att klara A-kvaltiden även på 800 meter frisim. Båda tiderna kunde naturligtvis också registreras som klubbrekord.

Sista dagen sänkte han sitt nyligen satta klubbrekord på 400 meter frisim med nästa 4 sekunder till 4.21,97.

Prestationspris till Tobias

Tobias Klasson simmade sina favoritsimsätt 50 och 100 meter ryggsim och frisim på tider lite över de personliga rekorden, men tillräckligt bra för att få ett prestationspris.

Det delades inte ut separata grenpriser för parasimmare, däremot tre prestationspriser, damer och herrar sammanräknat, enligt högst WPS-poäng. Tobias fick andra priset på 2 000 kr. Första pris gick till OS-deltagaren Pernilla Lindberg från klubben S02 i Göteborg.

Gundula Forsaeus

Artikeltaggar

Säffle SSSimsportTobias Klasson

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.