Hoppa till huvudinnehållet

Över 99 procent för Säffle Fibernät

Publicerad:
Margareta Grahn är vd på Säkom.
Margareta Grahn är vd på Säkom. Foto: Claes Österman

Säffle Fibernät fortsätter leverera stabilt fibernät i Säffle. I tätorten ligger täckningsgraden på hela 99,12 procent.

Säffle Fibernät fortsätter leverera stabilt fibernätverk i Säffle. Det visar en rapport om mobiltäckning- och bredbandskartläggning för 2021 som Post- och telestyrelsen redovisar.

Täckningsgraden i Säffle tätort ligger på hela 99,12 procent och 90 procent på landsbygden. Det är en ökning med 0,5 procent respektive 3,17 procent från 2020.

Statistiken anger de som har en snabb uppkoppling i – eller i absolut närhet – till hushållet.

– Resultatet visar att vi är på god väg för att möta de nationella bredbandsmålen som satts upp och som säger att hela Sverige ska vara uppkopplat 2025, säger Säkoms vd Margareta Grahn.

Säffle satsade tidigt på fiberutbyggnad i ett samarbete mellan ekonomiska föreningar och det kommunala bolaget Säffle Kommunikation. Nätet närmar sig nu 7000 abonnenter i Säffle och Grums kommuner.

Erik Evestam är ordförande för Säkom.

– Snabbt bredband är idag en förutsättning för både boende och arbete. Under de senaste årens pandemi ökade intresset för att ansluta sina fastigheter för att klara av jobb och studier. Det visar hur viktig den här infrastrukturen är, säger han.

Kraven ökar när Säffles fibernät växer

Artikeltaggar

Margareta GrahnSäffle kommunSäkomTeknik och vetenskap

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.