Hoppa till huvudinnehållet

Allsång med värmländska underhållare i Svanskogs Folkets hus

Publicerad:
Bengt Alsterlind, Ingvar Karlsson och Anders Kyrkander uppträder tillsammans i Svaneholm på lördag.
Bengt Alsterlind, Ingvar Karlsson och Anders Kyrkander uppträder tillsammans i Svaneholm på lördag.

Bengt Alsterlind från tv-programmet ”Hajk”, Ingvar Karlsson från Sven-Ingvars och Anders Kyrkander utgör tillsammans trion Bengt Ingvars med Anders. På lördag leder de allsång i Svanskogs Folkets hus.

Den 9 april planeras för musikkafé med allsång, humor och nostalgi i Svanskogs Folkets hus. Trion Bengt Ingvars med Anders är ute på turné och kommer till Svanskog med allsångshäftena i högsta hugg.

I den värmländska trion finns rutinerade glädjespridare.

Bengt Alsterlind är mest känd som tv-programledare och har setts i långkörare som ”Hajk”, ”Vi i femman” och ”Solsta café”. Han har även gjort skådespelarinsatser i exempelvis ”Smala Sussie” och ”Ack Värmland. Men han kan också sjunga och spela gitarr och trumpet.

Ingvar Karlsson var med och startade Sven-Ingvars 1956 och var orkestermedlem i ett halvsekel. Liljedahlaren är ofta ute och uppträder med gitarr och dragspel.

Den tredje mannen i trion, Anders Kyrkander, är också en rutinerad musiker och har klaviatur som sin specialitet, som piano och dragspel. Vid sidan av de kända värmlänningarna beskrivs han som ”en glad västgöte”.

Bengt Ingvars med Anders har rest runt och roat publiken med musik, historier och anekdoter sedan ett antal år tillbaka, men har som så många andra haft ett ofrivilligt pandemiuppehåll. Just nu är de ute på liten Värmlandsturné och gästar då Svanskogs Folketshusförenining.

I allsångshäftena finns bland mycket annat sånger av Evert Taube, Ulf Peder Olrog, Gunde Johansson, Dan Andersson, Gustav Fröding, Åke Söderblom, Jules Sylvain och Hank Williams. Troligen blir det även en och annan Sven-Ingvars-låt under föreställningen.

Artikeltaggar

Bengt AlsterlindIngvar KarlssonMusikSvaneholm

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.