Hoppa till huvudinnehållet

Kulturskolan ger konsert för Världens barn

Publicerad:
Kulturskolan i Säffle ger en konsert i Medborgarhusets rotunda tisdag 12 april till förmån för Världens Barn. Bilden är från en tidigare konsert i Medis teatersalong.
Kulturskolan i Säffle ger en konsert i Medborgarhusets rotunda tisdag 12 april till förmån för Världens Barn. Bilden är från en tidigare konsert i Medis teatersalong. Foto: ""

Kulturskolan i Säffle ger en alldeles speciell konsert i Medis tisdag den 12 april. Konsertens syfte är, förutom att lyfta alla duktiga elever, en insamling för Världens Barn.

Det är fri entré till själva konserten. Publiken kan istället lämna ett frivilligt bidrag till Radiohjälpens insamling till Världens Barn.

– Vi riktar oss publikmässigt till elevernas anhöriga och tror att de kommer att fylla rotundan väl, precis som vid senaste höstkonsert och julkonsert. Vi månar om att våra elever, nu när restriktionerna släpps, ska kunna ses av ett flertal av sina anhöriga, säger Lena Ingels som är chef för Säffles Kulturskola.

Hon lovar att Kulturskolans elever kommer att bjuda på en härlig kväll med musik och konst - allt till till förmån för Världens Barn.

Barnen kommer ven att samla in pengar genom ett lotteri där lokala företag, butiker och kulturskolan själv har bidragit med priser. Intäkterna från lottförsäljning går direkt till insamling för Världens Barn. Insamlingen startar samma kväll som konserten och kommer sedan att vara igång ända fram till Kulturskolans sommarshower den 31 maj och 1 juni.

Artikeltaggar

MedborgarhusetMusikRadiohjälpenSäffle kommunSäffle Kulturskola

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.