Hoppa till huvudinnehållet

Härligt påsklov på stallet

Publicerad:
Sju ungdomar har tillbringat påsklovet på stallet. Ett riktigt härligt hästlov.
Sju ungdomar har tillbringat påsklovet på stallet. Ett riktigt härligt hästlov.

Säffle Ridklubb är en plats att må bra och växa på tillsammans med hästar och människor. Här har vetgiriga, duktiga ungdomar (Emma Weng, Lina Weng, Ellen Guttman, Hilma Porath, Amelia och Isabella Bennetoft och Tindra Bergendahl) sysselsatt sig med påskpyssel såsom äggjakt, äggmålning och pyntat hästar inför en egen påskparad som reds i kadrilj.

Ridskolan är också en utmärkt skola i empati och ledarskap, vilket lärs ut av ridlärare Nina Lauri och Sanna Olsson, allt-i-allo Viola Engdahl bidrar med en stöttande hand där det behövs. Ridning och körning med häst och vagn i det underbara vädret utfördes. Ebbas klurigt utsatta frågor till tipspromenaden, i stall, ridhus och utemiljön runt stallet fick hjärnan till att jobba och geniknölarna gnuggas.

  • Foto: Privat
  • Foto: Privat
  • Foto: Privat
  • Foto: Privat
  • Foto: Privat

I arbetet med hästar är säker hästhantering grunden, och nyfikenheten att lära mer om hästen och dess skötsel, är naturligtvis ett måste på denna påsklovs-aktivitet.

Stallsysslor som mockning, sopa, fylla på vattenhinkar, packa hö i påsar och leverera hästarnas lunch ute i hagarna genomfördes med starka armar och ben.

Äggjakt ute avslutar detta härliga häst-lov, och hästarna våra självklara hjältar, som gett utmaningar, spänning, glädje och kärlek mumsar rofyllt på sitt hö i solskenet.

Renée Wikström

Artikeltaggar

HästsportSäffleSäffle ridklubb

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.