Hoppa till huvudinnehållet

Dags för 69:e säsongen på Åmålstravet: ”Hoppas publiken återvänder”

Publicerad:
Nu kan Åmålstravet välkomna publiken tillbaka. På söndag är det årspremiär.
Nu kan Åmålstravet välkomna publiken tillbaka. På söndag är det årspremiär. Foto: Christer Stolpen

Starten för travbanan på Mörtebol var 1953 och årets säsong är den 69:e i ordningen.

Dalslands Travsällskaps ordförande Lars Ottosson hoppas mycket på den stundande säsongen

– Vi ser fram emot våra elva tävlingsdagar och är redo att öppna för en fin travsäsong. En bana som Åmål är ju väldigt beroende av vädret och vi får hoppas på det bästa, säger Ottosson.

Stallbacken på Åmålstravet väntar på sina gäster.
Stallbacken på Åmålstravet väntar på sina gäster. Foto: Björn Martinsson

– Det har varit två år med restriktioner, och därav väldigt lite folk, men vi hoppas vår trogna publik återkommer. Vi har beslutat att vi kommer att ha fritt inträde hela tävlingssäsongen.

Finns det några ytterligare nyheter?

– Nyheterna är förändringar som berör de aktiva. Vi har satt upp nya tydliga banmarkeringar och dessutom digitala informationstavlor för de aktiva. John Ö Jensen har flyttat tillbaka in på stallbacken och är åter i det stall han hade när han kom till Åmål. Vi har också beslutat att sänka stallhyran på stallbacken för ungdomar – för att ge dem en lättare start, säger Lars Ottosson, som tillägger:

På kontoret är sportchef Göran Svensson redo för en ny säsong.
På kontoret är sportchef Göran Svensson redo för en ny säsong. Foto: Björn Martinsson

– På publikplats är det inga förändringar i år.

Utmaningar?

– En utmaning för oss är att öka anmälningarna till loppen. Det har varit en trend i hela landet att det skett en minskning, även om det i Åmål varit en mindre nedgång. Ett annat problem är distributionen av travprogrammen till aktiva och prenumeranter då postutdelningen sker varannan dag. I värsta fall kan det innebära att man får programmet dagen efter tävlingarna.

Sportsliga höjdpunkter?

– Våra stora dagar är liksom tidigare år V86-dagen i juni då hela omgången avgörs på Åmålstravet med bland annat Sven Lundgrens Minneslopp. Högervarvsdagen i augusti är också en höjdare då vi som enda bana i landet kör samtliga lopp ’åt fel håll’. Vi har haft mycket bra anmält till just denna dag vilket är jättekul, säger Lars Ottosson.

Banmästare på Åmålstravet är Tony Berg.
Banmästare på Åmålstravet är Tony Berg. Foto: Björn Martinsson

– Vi att köra ett kallblodslopp med högre prissumma under rubriken ”Solnells lopp”. När i planeringen detta sker får vi återkomma med.

Sammantaget, hur ser du på framtiden?

– Vi har haft två tråkiga år men nu känner vi optimism och tror på en bra utveckling för svensk travsport och för Åmålstravet, avslutar Lars Ottosson.

Artikeltaggar

ÅmålÅmålstravetTrav

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.