Hoppa till huvudinnehållet

Vänder efter trög start: ”Varenda spelare är närvarande - killarna sliter ont verkligen”

Publicerad:
Säffle SK fortsätter leverera i division 2. I helgens match fick man med sig ytterligare en trepoängare, den här gången mot Vänersborg. Elliot Nilsson King stod för 1-1 målet. (arkivbild)
Säffle SK fortsätter leverera i division 2. I helgens match fick man med sig ytterligare en trepoängare, den här gången mot Vänersborg. Elliot Nilsson King stod för 1-1 målet. (arkivbild) Foto: Claes Österman

Trots att Säffle SK gick in i helgens match ganska trögstartade i första så orkade man ställa om mot Värnersborgs FK. I andra gick man in med närvaron som saknades i första och krigade till sig en välförtjänt trepoängare. Matchs slutar 2-1 till Säffle.

– Det var väldigt skönt med tre poäng. Det var en tuff bortamatch - killarna gör det bra - tillslut, skrattar tränare Edin Mesic.

– Den första är vi inte nöjda med - vi vet att det är ett bra lag. Jag skulle inte säga att den är dålig, men vi kommer inte riktigt upp i nivå. Vi vet att de vill spela på ett viss sätt, och vi har en matchplan utefter det och försöker göra matchen till våran, men det lyckas inte riktigt.

Vänersborg sätter ledningsmålet efter 37 minuters spel. Säffle som kommit in i en fin sekvens krigar vidare och orkar reducera innan halvtid. Det är Elliot Nilsson King som nickar in 1-1 fyra minuter senare. Tre minuter från halvtid.

– De skjuter i stolpen i första, då är de på gång. Men sedan äter vi oss in i matchen i ungefär 10 minuter, matchminut 20 till 30. Vi tar tillbaka taktpinnen men när vi känner att ”fasen, det här går bra”, då går vi bort oss, och de sätter 1-0. Den var lite tung, efter vår bra prestation, säger Edin och fortsätter:

Bättre reaktion i andra

– Men vi kommer tillbaka och kvitterar in på en hörna, slagen av Hedborg och Elliot sätter en med ett nickmål. Då går vi in i andra med att ha kvitterat - det är viktigt. Summeringen av första; vi har inte varit närvarande, vi har mesta sprungit och tittat på och lämnat över ansvaret.

Vi är lite trögstartade, det tar 45 minuter innan vi börjar springa .
Edin Mesic

Man pratar ihop sig i halvtid, och nu får man en mycket bättre reaktion än i första. Det är Jakob Hedborg som tillslut sätter det avgörande målet bakom Vänersborgsmålvakten i matchminut 52.

– Varenda spelare är närvarande - killarna sliter ont verkligen. Fem minuter in i andra gör vi 2-1. Sedan blir det kämpigt, de sätter tryck men de skapar inte så mycket - ett ribbskott. Vi har flera halvchanser på snabba omställningar, och vi är närmre 3-1. Vi har bud på fler mål.

– I det stora hela är den andra bättre. Jag skulle inte säga att den fösta är dålig, men vi kan så mycket mer. Vi är lite trögstartade, det tar 45 minuter innan vi börjar springa . Men vi ändrar om och det ger utdelning.

Ni har fått en härlig start i tvåan?

– Ja, killarna är grymma. De sliter och vi är trygga - vi klarar av att behärska både att vara spelförande och kunna försvara oss. Hade någon sagt det här innan, att vi skulle ha så här mycket poäng efter fem matcher - det är ju jättekul, men det är en lång väg kvar att vandra.

Laget har dock drabbats av mycket skador och sjukdom under den senaste veckan, men förhoppningen är att folk är på väg tillbaka nu.

– Adrian är skadad, och Oliver fick en skada nu -så vi får se hur det går med han. Det är tungt, för de ska göra mål för oss - de är väldigt viktiga för vårt spel.

På lördag, den 7 maj, spelar Säffle SK sin nästa match. Den spelas hemma, förhoppningsvis på a-planen - på gräs. Karlslunds IF FK står för motståndet.

– Karlslund var en av de stora seriefavoriterna, så det blir en tuff match. Men det ska bli väldigt inspirerande och rolig. Att möta ett lag som varit i division ett ganska nyligen, och de satsar nu på att ta sig tillbaka. De har många duktiga spelare, och verkar ha kommit igång nu, efter en dålig start. Vi får prata ihop oss om hur vi ska ta oss an dem nu i veckan. Det ska bli kul att möta ett så bra lag - det är ett lag att räkna med under hela säsongen. Självklart hoppas vi på gräs och på mycket folk.

Matchfakta

Vänersborg FK - Säffle SK

37' 1-0 Adeek Galleyr

41' 1-1 Elliot Nilsson King

52' 1-2 Jakob Hedborg

Artikeltaggar

Edin MesicFotbollJakob HedborgSäffle SKVänersborgVänersborgs FK

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.