Hoppa till huvudinnehållet

Visklubben hyllades med Olle Adolphson-priset

Publicerad:
Reporter Claes Österman
Claes Österman
claes.osterman@saffletidningen.se
Anders Falk och Per Nilsson tackar för stipendiet i Ivar Los park på Söder i Stockholm med två av prisnämndens fem ledamöter, Lisa Nilsson och Carin Kjellman, som närmaste vittnen.
Anders Falk och Per Nilsson tackar för stipendiet i Ivar Los park på Söder i Stockholm med två av prisnämndens fem ledamöter, Lisa Nilsson och Carin Kjellman, som närmaste vittnen. Foto: Mats Klingström

I måndags kunde Anders Falk och Per Nilsson från Visklubb -67 ta emot det prestigefyllda Olle Adolphsonstipendiet vid en ceremoni i Stockholm.

Diplom och blommor överlämnades i strålande solsken på förmiddagen vid en liten ceremoni i Ivar Los park i Stockholm inför ett 75-tal personer, däribland Olles två systrar, en bror samt en son.

Platsen, av vissa ansedd som Stockholms vackraste, ligger högt belägen på Söder med utsikt över Riddarfjärden, där bland annat Stadshuset och Riddarholmskyrkan ses i fonden.

Som avslutning på prisceremonin sjöng Kristina Adolphson mjukt och finstämt Olle Adolphsons “Post Festum” till prisnämndens ordförande Mats Bergströms gitarrackompanjemang.

Efter överlämnandet bjöds alla på en strömmingsmacka och lättöl.

Olle Adolphsons minnespris på 75 000 kr delas ut varannat år på hans födelsedag 2 maj och gick i år till CajsaStina Åkerström, som själv var förhindrad att närvara, medan Visklubb -67 erhöll stipendiet på 25 000 kr.

Visklubben får prestigefyllt stipendium

Artikeltaggar

Anders FalkMusikPer NilssonSäffleVisklubb -67

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.