Hoppa till huvudinnehållet

Jessica Karlsson i topp på Europatouren

Publicerad:
Jessica Karlsson från Säffle är i delad ledning efter första dagens spel på Europatouren i Madrid.
Jessica Karlsson från Säffle är i delad ledning efter första dagens spel på Europatouren i Madrid. Foto: Pontus Lundahl/TT

Golfaren Jessica Karlsson från Säffle inledde starkt i Comunidad de Madrid Ladies Open, som ingår på damernas Europatour och spelas på Club de Golf Jarama-RACE. Efter första dagens spel i torsdags var hon i delad ledning.

Med fem slag under par låg Jessica Karlsson, 29, från Säffle i delad ledning tillsammans med en annan svenska, Maja Stark som nyligen vann en titel i Australien, efter första dagens spel på Europatouren i Madrid. Även fransyskan Agathe Sauzon noterades för en 67-runda precis som svenskorna.

Under fredagen gick Jessica Karlsson ut sent, runt 15-tiden på eftermiddagen. Hon inledde med åtta birdies och tre bogeys för att landa på fem slag under par på torsdagen. Tävlingen i Madrid, med 300 000 euro i prispengar, är Jessica Karlssons blott andra för året då hon drabbades av covid och avslutas på söndag.

Artikeltaggar

GolfJessica KarlssonSäffle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.