Hoppa till huvudinnehållet

Kommunen söker ny socialchef

Publicerad:
Ivan Stipic slutar som socialchef och kommunen har nu inlett sökandet efter en efterträdare, enligt kommunchef Ingemar Rosén.
Ivan Stipic slutar som socialchef och kommunen har nu inlett sökandet efter en efterträdare, enligt kommunchef Ingemar Rosén.

Säffle kommuns nuvarande socialchef Ivan Stipic har sagt upp sig och kommunen inleder nu sökandet efter en efterträdare.

Ivan Stipic är för närvarande föräldraledig men har fått ett nytt jobb i Kungsbacka kommun som han kommer att börja på när föräldraledigheten är slut.

Anledningen till att Stipic väljer att byta jobb är familjeskäl eftersom den långa pendlingen från hemorten till arbetsplatsen i Säffle inte fungerar längre, berättar Ingemar Rosén, kommunchef, och betonar att man är väldigt nöjd med det arbete som Ivan Stipic gjort.

– Vi tycker att det är jättetråkigt att han slutar. Det beror helt och hållet på familjeskäl.

Det var i tisdags som det blev klart att Ivan Stipic kommer att byta jobb och kommunen har nu inlett sökande efter en efterträdare. Tills dess att kommunen funnit en ny socialchef kommer biträdande förvaltningschef Lise-Lotte Andersson att leda förvaltningen.

Har en kravprofil

En beredningsgrupp, där socialnämndens ordförande och delar av socialförvaltningens ledningsgrupp ingår, har hittills sammanställt en kravprofil och annonser om den nya tjänsten väntas komma ut under den här veckan. Formellt sett är det sedan kommunstyrelsen som fattar beslut om vem som får tjänsten.

– Vi ska hitta en ny bra socialchef och det tror jag att vi kommer att göra, avslutar Ingemar Rosén.

Artikeltaggar

Ingemar RosénIvan StipicNyheterSäffleSäffle kommun

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.