Hoppa till huvudinnehållet

Polisinvasion i Wiksfors

Publicerad:
Tjugoen personer ur Säffle-Årjäng Veteranpolisklubb samlade vid Wiksfors Bruk på altanen vid Magazinet.
Tjugoen personer ur Säffle-Årjäng Veteranpolisklubb samlade vid Wiksfors Bruk på altanen vid Magazinet. Foto: Kjell Olsson

Polisinvasion i Wiksfors! Nu var det inte så allvarligt för det var ett besök av tjugoen personer som samtliga är med i Säffle-Årjäng Veteranpolisklubb. Denna brukar göra ett par studiebesök varje år men på grund av pandemin var det flera år sedan senast.

Glädjen var påtaglig över att man åter kunde träffa sina gamla kollegor och prata både om äldre tider, nutiden och framtiden. Lennart Westerlind hälsade alla välkomna och man inledde med en tyst minut för att hedra minnet av tre avlidna kollegor.

Först gick man upp till Wiksfors företagshotell där det finns ett antal verksamheter. Dennis Dehlin, VD, på Wiksfors Bruk, tog emot och gav en översiktlig bild kring vad som finns i området avseende verksamheter. Lars-Evert Wikholm tog vid och berättade om den verksamhet han och hans tre snart fyra medarbetare bedriver.

– Vi riktar in oss mot husbyggnation via de fabriker som byggs utomlands där våra programmerade robotar kommer väl till pass, sade Lars-Evert.

– Vi kanske kan vara med om att vara en liten del i den nybyggnadsprocess som kommer att behövas i Ukraina, funderade han vidare.

Man tittade även på det speciella personalrum med konferenslokal på taket som byggts av gamla tegelstenar plockade efter en ladugårdsbrand.

  • Anders Nilsson berättade på ett intressant sätt om ölbryggningens mysterier och gästerna fick även smaka på gott lättöl
    Anders Nilsson berättade på ett intressant sätt om ölbryggningens mysterier och gästerna fick även smaka på gott lättöl Foto: Kjell Olsson
  • Veteranpolisgruppen var intresserad av vad Anders Nilsson hade att berätta om sitt mikrobryggeri.
    Veteranpolisgruppen var intresserad av vad Anders Nilsson hade att berätta om sitt mikrobryggeri. Foto: Kjell Olsson

Avslutade med våfflor

Därefter styrdes kosan till Anders Nilsson som driver ett mikrobryggeri i en del av lokalerna. Anders utvecklar hela tiden sin verksamhet och produktionen har kunnat ökas genom inköp av utrustning med större kapacitet. Anders berättade på ett pedagogiskt sätt om hur ölet bryggs och alla de steg som passeras innan tappningen och korkningen sker. Alla fick ett smakprov och av minerna att döma smakade det väldigt gott .

En del frågor ställdes innan Lennart Westerlind tackade Anders för ett givande studiebesök och överlämnade några lotter. Därefter var det dags för mat och Magazinet var beredda på de hungriga polisveteranerna. Leif Peterson och Kjell Olsson berättade sedan under maten lite om gamla tider i Wiksforsområdet samt nyare tider i Långserudsområdet som helhet just nu.

Säffle-Åmål Veteranpolisklubb bildades 2010 och gruppen som sammankallar till träffarna på våren respektive hösten består av Ulla Davidsson, Rune Falk samt Lennart Westerlind. Lennart Westerlind tackade för den goda maten och sedan åkte man hemåt med möjligt stopp vid Lotta Walls långa och intressanta pålar samt Långseruds vackra kyrka.

Artikeltaggar

Anders NilssonLars-Evert WikholmLångserudLäsarnas

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.