Hoppa till huvudinnehållet

Ytterligare en förlust för Svanskog: ”Tre raka nederlag är inte roligt alls”

Publicerad:
Det blev en riktigt tung förlust för Svanskogs IF i helgen.
Det blev en riktigt tung förlust för Svanskogs IF i helgen. Foto: Carolina Schützer

Svanskogs IF har haft det tungt de senaste matcherna, och i lördags åkte man på sin tredje raka förlust. Premiärmatchen på Svanevallen blev inte alls som man tänkt sig, och det var bortalaget Kronoparken som tog hem en 5-2-seger.

– Det blev förlust tyvärr, det var riktigt surt, säger tränare Johan Leandersson.

Matchen fick en jämn start, men det var gästerna som satte den första bollen i mål. 0-1 efter 21 minuter. Tyvärr kom det andra målet bara åtta minuter senare - även den från Kronoparken. 3-0 kom med minuten kvar av första halvlek.

– Det var en jämn första halvlek, där de satte sina chanser. Sen så har de lite tur på slutet och de får ett lite billigare mål precis innan halvtid så det står 3-0 redan där. Det känns extra tungt.

– Vi kastade om lite i andra och repade mod. Det går lite bättre och vi får några chanser - några ribbskott och någon stolpe. Men vi gör också både 1-3 och 2-3.

Svanskog kommer in i andra och tar sig in i matchen. Peter Möen Knarvik trycker in 1-3 i matchminut 54, vilket ger hemmalaget lite mer energi. Jacob Wolfbrandt hakar på och sätter snart 2-3 i minut 60 och Svanskog börjar närma sig. Men med femton minuter kvar att spela sätter Kronoparken 2-4.

– Vi tvingas till ett byte, och efter det kommer vi inte upp igen. Luften går ur oss när de gör 2-4.

Gästerna stänger matchen med et 3-5-mål med en minut kvar av matchen.

Jacob Wolfbrandt stod för ett av Svanskogs två mål.
Jacob Wolfbrandt stod för ett av Svanskogs två mål. Foto: Carolina Schützer

Hur funkar det med truppen?

– Vi har inte haft samma startelva någon match än - det är lite skador och sjukdomar. Det påverkar ju oss en del, men det är bara att kriga vidare.

Vad är det som fattas?

– De sista veckorna har vi tränat på liten yta då vi inte kunnat utnyttja Svanevallen helt - vi har varit på b-ytan. Kanske har det en inverkan. Tanken är att vi ska köra på större plan nu framöver och kanske påverkar det vårt spel också. Vi kan dra lite längre bollar och får större ytor att spela på.

– Vi måste ju göra fler mål, men när jag har analyserat så ser jag att vi tappar lite på mitten. Vi går inte in och hjälper de centrala spelarna - vi måste bli mer samspelta och få in fler centralt. Det känns som det är det som ä det största problemet. Ytterspringarna behöver mer in i banan, annars är det två mot fyra och då förlorar man där inne.

  • Foto: Carolina Schützer
  • Foto: Carolina Schützer
  • Foto: Carolina Schützer
  • Foto: Carolina Schützer
  • Foto: Carolina Schützer

Plus till någon i lördagens match?

– Vi fick tillbaka en spelare som gick till Mangskog; Rasmus Olsson - han gjorde en riktigt bra match, och självklart skönt att ha honom tillbaka. Sedan tycker jag att Hawar Khosrawi gjorde det bra.

Slottsbron nästa

Svanskog ligger för nuvarande på en sistaplats i tabellen, efter en vinst och tre förluster. De spelar sin nästa match på fredag, mot Slottsbrons IF.

– Jag hoppas vi kan ta en trea - det behöver vi. Tre raka nederlag är inte roligt alls.

Matchfakta

Svanskogs IF - Kronoparken United

21' 0-1 Akam Abdullahi

29' 0-2 Barham Rahimi

44' 0-3 Mohamed Qasim Aweys

54' 1-3 Peter Möen Knarvik

60' 2-3 Jacob Wolfbrandt

75' 2-4 Mostafa Mohammed

89' 2-5 Barham Rahimi

Artikeltaggar

Division 6 sydvästraFotbollJohan LeanderssonKronoparken UnitedSäffleSvanevallenSvanskogs IF

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.