Hoppa till huvudinnehållet

Härlig seger för VSK: ”Det var en otroligt stark laginsats”

Publicerad:
Reporter Carolina Schützer
Carolina Schützer
carolina.schutzer@saffletidningen.se
Härlig seger för VSK i onsdags; 4-0 mot Ämtervik. Här Erik Kärnström som satte 3-0-målet. (arkivbild)
Härlig seger för VSK i onsdags; 4-0 mot Ämtervik. Här Erik Kärnström som satte 3-0-målet. (arkivbild) Foto: Carolina Schützer

Värmlandsbro fick med sig en härlig seger under onsdagen i Ämtervik. Alla fyra målen gjordes inom loppet av 40 minuter i första halvlek. Detta höll sig sedan till slutresultatet efter en mållös andra halvlek; 0-4.

– Vi har haft en väldigt bra fart på träningarna här nu, samtidigt som blivit mer folk också. Så energin kändes väldigt bra. Men när vi kom till Ämtervik så var det lite mindre bra plan och det var svårt med passningar. Så vi sa att vi skulle gå in och trycka på och köra med hög press istället, säger tränare Johan Edvardsson.

Första målet kom efter 18 minuter, genom Rasmus Karlsson. Ousman Jammeh hakade på initiativet och satte 2-0 i matchminut 30.

Ledningen utökades sedan genom Erik Kärnström som nätade 3-0 till VSK. Tre minuter senare sattes matchens sista mål; 4-0 genom Alexander Torp Svensson.

– I första körde vi på allihopa och vann bollen högt. Vi tog tillvara på våra chanser verkligen - det var roligt att se. Vi hade några onödiga bolltapp där så Ämtervik hade några lägen men vi köttade på bra.

Noll mål i andra

Efter pausvilan kom det att bli en mållös halvlek.

– Andra var ungefär som i första, men då nöp inte till lägena - det var några ribbskott och lite så. Vi hade bra utdelning i första och inte lika bra utdelning i andra. Det var en otroligt stark laginsats - det var bra och kul att se. Alla 16 vi använde verkligen gjorde det de skulle och det var en härlig inställning. De var en go seger.

Värmlandsbro spelar sin nästa match hemma på lördag. Då står Värmskogs SK för motståndet.

– Nu blir det ju första hemmamatchen på riktigt, första ute på Brovallen. Jag hoppas att det blir en jädra morot. Framförallt ska vi ta med oss inställningen framåt nu - det var jag stolt över. Det har varit ett bra go nu ett tag och det bådar gott. Kollar man på serien så kommer den bli oerhört jämn. Det gäller att ha momentumet uppe nu när vi är igång.

Artikeltaggar

Division 5 VästraFotbollJohan EdvardssonLövviksvallenVärmlandsbro SKÄmterviks FF

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.