Hoppa till huvudinnehållet

Här är Säffles nya Ica-handlare: ”Jag brinner för att utveckla butiker”

Publicerad:
Kalle Rydholm har tagit över ICA Nära i Säffle.
Kalle Rydholm har tagit över ICA Nära i Säffle. Foto: Claes Österman

Från Göteborg till Karlsborg och sedan vidare till Sveriges yngsta stad. Kalle Rydholm, 33, är nya Ica-handlaren på ICA Nära i Säffle.

– En ny matdestination i centrala Säffle - det är visionen, säger den nyblivne Säfflebon Kalle Rydholm.

Det var den 1 maj som Kalle tog över driften av Ica-butiken i Säffle centrum. I nuläget är han tvåfaldig butiksägare, då han även äger en lanthandel i Karlsborg.

– Jag har en annan butik också som ska överlåtas inom Ica-systemet till sommaren. Det är en liten lanthandel som ligger väldigt naturskönt med mycket turister och sommargäster. Här i Säffle är ju lite mer av en året runt-butik, så det ska bli väldigt roligt, förklarar Kalle.

Vill förbättra

Kalle är ursprungligen från Göteborg, men har på kort tid flyttat två gånger tillsammans med sin familj. Först från Göteborg till Karlsborg, och den 26 april gick flyttlasset till Säffle med målet att utveckla och förbättra ytterligare en matbutik.

– Jag har ju ambitionen att jobba med matinspiration och brinner för att utveckla butiker. Det är mitt kall i livet, säger Kalle.

I Säffle hoppas han kunna åstadkomma lite fler förändringar, eftersom han nu har en lite större butik att jobba med.

– Nu har jag gjort en resa i en liten butik, och där kan man kanske inte jobba med allt i sortimentet. Någonstans tar det till slut emot för att kundunderlaget inte finns, men det känns som att det finns här, så när chansen dök upp tog jag den. Jag kommer kunna göra mycket mer här och vill förbättra allt som går att förbättra samtidigt som jag kommer att vara lyhörd mot kunderna, säger Kalle.

Första steget är att göra butiken luftigare och att utveckla sortimentet, säger Kalle.
Första steget är att göra butiken luftigare och att utveckla sortimentet, säger Kalle. Foto: Claes Österman

”Löpande projekt”

För Ica-butiken har Kalle många planer och idéer på gång, men innan byggnadskontrakten är påskrivna vill han inte avslöja för mycket.

– Det kommer nog att bli en spännande vår och sommar här med många förändringar och förbättringar. Jag har en aktivitetslista, men det här är ett löpande projekt som kommer att hålla på för evigt känns det som. Det är som att ha ett sommarhus - det är ett ständigt pågående arbete. Så fort man har gjort något är man nöjd ett tag, men så är det plötsligt utdaterat.

Visionen har Kalle dock helt klar för sig.

– Först och främst ska vi frigöra mycket yta och göra butiken luftigare. Sen ska vi ta in mer sortiment och förbättra butiken generellt. En riktig matdestination i centrala Säffle – det är visionen.

Älskar matlagning

När han inte jobbar på att förverkliga sin vision gillar Kalle att motionera och att laga mat, men tiden är knapp och det gäller att prioritera.

– Just nu är det inte så mycket kvar av mig när jag inte driver butiken, haha. Jag tycker ju om att träna och försöker springa och gymma för att hålla mig aktiv, men nu går all tid som jag inte lägger på butiken åt familjen. Min yngsta son Arvid är bara 15 månader, så det är roligt att se allt som händer med honom. Sen älskar jag ju såklart matlagning och försöker laga så mycket som möjligt, testa nya saker och hålla mig uppdaterad, avslutar Kalle.

Artikeltaggar

IcaLivsmedelMat och dryckNäringslivSäffle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.