Hoppa till huvudinnehållet

14 ekipage deltog i dressyrtävling ”Det är ett nöje att se ryttare så engagerade”

Publicerad:
Förra helgen bjöd Säffle Ridklubb in till en träningstävling i dressyr.
Förra helgen bjöd Säffle Ridklubb in till en träningstävling i dressyr. Foto: Privat

Säffle Ridklubb bjöd förra söndagen på fina dressyrprestationer från sina ryttare när klubben anordnade Pay & Ride, en träningstävling i dressyr.

Det var 14 ekipage som startade i tävlingen.
Det var 14 ekipage som startade i tävlingen. Foto: Privat

En samling av 14 ekipage startade i dressyrprogrammen Lätt D1, Lätt C1 och Lätt B1 som dömdes av gästande ridlärare Anki Holmström.

– Pay & Ride-tävlingar är ett utmärkt tillfälle att få en professionell bedömning av ens ridning och samspel med hästen, sade Anki och fortsatte:

– Det är ett nöje att se ryttare så engagerade i sin ridning och att små klubbar som Säffle Ridklubb lägger ner tid och arbete på att utbilda sina hästar och elever samt att organisera den här typen av evenemang som ett förberedande till börja tävla på riktigt och som ett främjande av klassisk ridsport.

Det blev en lyckad dag för ridklubben.
Det blev en lyckad dag för ridklubben. Foto: Privat

Mycket aktiviteter

Fint väder och den nyharvade tävlingsbanan lade underlaget för en lyckad dag med många nyfikna åskådare som kunde njuta av blänkande hästar, välputsade sadlar, tävlingsklädda deltagare och ett fint utbud från Säffle Ridklubbs café.

Säffle Ridklubb har fler aktiviteter på gång. Nästa sak är Blåbärshoppning.
Säffle Ridklubb har fler aktiviteter på gång. Nästa sak är Blåbärshoppning. Foto: Privat

Ann-Charlotte Winberg, Säffle Ridklubbs styrelseordförande, sade att klubben jobbar aktivt med att anordna aktiviteter av olika slag som både klubbens medlemmar och kommunens invånare kan glädjas åt.

– Ridsport är sunt och friskt. Man kommer ut i friska luften och har glädjen av att umgås och samarbeta med fina hästar, lära sig något nytt och att varva ner från vardagens stress.

Blåbärshoppning

Nästa evenemang hos ridklubben är en Blåbärshoppning lördagen den 4 Juni. Det är också ett förberedande till tävling, den här gången i hoppning, för både de orutinerade ryttarna men också för unga hästar som kan ta sin tid att vänja sig vid allt ståhej som kan finnas runt en tävlingsplats. De olika klasserna är från bara bommar på marken till 40 centimeter höga hinder. Till och med de minsta av eleverna är välkomna att delta då ledare är tillåtna.

Det blev en fin dag vid ridhuset i söndags.
Det blev en fin dag vid ridhuset i söndags. Foto: Privat

Artikeltaggar

HästsportSäffleSäffle ridklubb

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.