Hoppa till huvudinnehållet

Fjärde seger för VSK: ”Det är en imponerande inställning”

Publicerad:
Värmlandsbro SK tog ytterligare en seger i helgen. Alexander Torp Svensson med bollen, stod för 3-1-målet. (arkivbild)
Värmlandsbro SK tog ytterligare en seger i helgen. Alexander Torp Svensson med bollen, stod för 3-1-målet. (arkivbild) Foto: Carolina Schützer

Värmlandsbro SK tog hem ännu en seger i helgen - nu mot Värmskog. Dessutom var det första matchen hemma på Brovallen. Efter en dipp i första halvlek, ställde man om till andra och gick ut och tog tillbaka matchen som slutade 4-1 till VSK.

– Ja det går bra nu - det är kul. Det är väl egentligen Hertzögamatchen som var plumpen, men annars har vi spelat okej och lyckats vinna, säger tränare Johan Edvardsson.

Redan efter 6 minuter tar VSK ledningen i matchen. Det är Gabriel Häggkvist som står för 1-0-målet. Värmlandsbro tappar spelet lite och bjuder in hemmalaget i matchen - de lyckad trycka in 1-1.

– Vi hade väldig energi i Ämtervik, och ville ha med oss den i denna matchen också - och det lyckades vi med i början av matchen. Vi får ett tidigt mål men sedan kommer vi lite på hälarna och inte vi är inte så aggressiva framåt - då kom Värmskog in mer i matchen och kan göra ett mål. De är svårspelade - det gör det som de är bra på och det är imponerande, men det blev lite sådär resten av första - mycket bolltapp, långa spelavbrott och så vidare.

Kommer tillbaka i andra

I andra kommer Värmlandsbro tillbaka i sitt spel, och i matchminut 70 sätter Erik Kärnström 2-1. Alexander Torp Svensson utökar till 3-1 tio minuter senare och Marcus Håkansson stänger matchen med en minut kvar; 4-1 till VSK.

– Vi tog ett snack i halvtid, vi är överens om att vi kan bättre. Vi kommer in på bra sätt i andra och då kommer målen igen också. Det känns skönt att vi kan rädda upp det fastän vi får en dipp. Det har varit flera matcher när vi har dykt, men orkat vända på det. Det är en imponerande inställning - att vi aldrig ger oss, säger Johan och fortsätter:

– Vi har ju många grejer att diskutera och förbättra också såklart. De sakerna vi gör bra ska vi göra ännu bättre och de sakerna som är mindre bra ska vi rätta till. Alla poäng i denna serien jätteviktiga, det kommer vara jämt ända in på målsnöret.

Två bortamatcher

Den 4 juni spelar VSK sin nästa match, borta mot Rinns AIK. Därefter ställs de mot Högboda IF. Så återigen blir det några bortamatcher för Värmlandsbro.

– Nu väntar två tuffa borta, så det är gott att ha en seger med sig. Vi har ett bra självförtroende nu och det är bara positivt på matcher och träningar - det är riktigt gött.

– Jag känner inte till lagen allt för väl. Rinn har spelat bra resultat mot på bra motståndare, så det är nog en bit att tugga i. Högboda verkar bra - ett relativt nystartat lag men många innebandyspelare på hög nivå - så de har nog både tempo och spring i benen. Men det är kul med helt nya erfarenheter.

Matchfakta

Värmlandsbro SK - Värmskogs SK

6’ 1-0 Gabriel Häggkvist

24' 1-1 Daniel Höglander Emilsson

70’ 2-1 Erik Kärnström

80’ 3-1 Alexander Torp Svensson

89’ 4-1 Marcus Håkansson

Artikeltaggar

Division 5 VästraFotbollJohan EdvardssonVärmlandsbro SKVärmskogVärmskogs SK

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.