Hoppa till huvudinnehållet

Naturskyddsföreningen höll länsstämma vid Krokstad

Publicerad:
Biolog Thomas Jansson berättade för stämmans deltagare om Krokstads fantastiska omgivningar, forna engelska trädgårdar och ståtliga träd.
Biolog Thomas Jansson berättade för stämmans deltagare om Krokstads fantastiska omgivningar, forna engelska trädgårdar och ståtliga träd.

Naturskyddsföreningen i Värmlands län har haft sin årliga länsstämma och den var förlagd till Krokstadsområdet. Själva konferensen hölls i Vagnslidret.

Elisabeth Rimeika, ordförande i Säffles lokalavdelning, hälsade välkommen till Säffle och Krokstad samt berättade lite om den lokala föreningen och dess verksamhet.

Därefter öppnades en online-linje med Mårten Wallberg i riksstyrelsen som informerade om aktuella ärenden. Gruvplanerna i Kallak eller Gállok är i fokus just nu. Vidare är kommande fossilförbud samt skogsbrukets omställning på agendan.

Elisabeth Rimeika är ordförande för Naturskyddsföreningen i Säffle.
Elisabeth Rimeika är ordförande för Naturskyddsföreningen i Säffle. Foto: Kjell Olsson

Stämman öppnades därefter och man följde dagordningen. Ur verksamhetsberättelsen kan nämnas att trots pandemin har en hel del aktiviteter kunnat genomföras. Storön och Älvsjöhyttan i Filipstad har haft inventeringar av bland annat rödlistade arter. Klimatgruppen har haft ett antal digitala möten och föreläsningar. Artskyddsgruppen har bland annat haft fladdermusinventeringar.

Verksamhets- och revisionsberättelserna godkändes. En god ekonomi borgar för utökad verksamhet framöver.

Ett antal val förrättades och ordföranden Lars-Ola Westerlund omvaldes som ordförande för Naturskyddsföreningen i Värmland.

Stämman avslutades och efter en god lunch tog Thomas Jansson vid och han tog med stämmodeltagarna ut i Krokstads fantastiska omgivningar. Han berättade dels om Krokstad herrgårds anrika och spännande historia, dels om de mäktiga träd och den lummiga vegetation som omger herrgården. Thomas berättade även om den omgivande engelska parken varav vissa delar finns kvar.

Innan man avslutade stämman hade man ett erfarenhetsutbyte där massor av goda idéer lades fram.

Artikeltaggar

Djur och naturMiljöNaturskyddsföreningenSäffle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.