Hoppa till huvudinnehållet

Blåbärshoppning i solsken

Publicerad:

Säffle Ridklubb bjöd på en spännande lördagsmorgon för 24 förväntansfulla deltager i Blåbärshoppet. Blåbärshoppning är en förberedande träningstävling för både oerfarna hästar och ryttare där man får vänja sig vid en tävlingsplats och kanske också härda sina tävlingsnerver lite grann.

Morgonen delades upp i fyra klasser, bom på marken, 20 centimeter, 30 centimeter och 40 centimeter höga hinder. Till skillnad från SRK:s förra Blåbärshopp som hölls i april var dagens tävling lagd i den stora uteridbanan och erbjöd en svårare bana att följa, fler typer av hinder såsom en solfjäder, en oxer, och ett plank, som kan vara mer krävande för både ryttare och häst.

”Positivt engagemang”

Evenemanget var uppskattat av deltagare och åskådare, med fler gästande ekipage från andra klubbar.

– Vi här på SRK tycker det är kul att anordna den här typen av aktivitet där alla kan delta, från de allra minsta till de mer erfarna ryttarna,” sa Nina Lauri, SRKs verksamhetschef och fortsatte:

– Det är roligt att se ett sådant positivt engagemang från elever, föräldrar, vår Ungdomssektion, funktionärer och styrelse. Vi är redan i full fart med att planera höstens aktiviteter och ser fram emot mer aktivitet här på vår klubb.

Hästsport blir alltmer populärt och inkluderande och SRK har redan en väntelista till de reguljära höstlektionerna. Klubben har också inskaffat en häst lämpad för elever med funktionsförhinder och har i veckan anordnat integrations prova-på-ridning i samspel med Kyrkeruds Folkhögskola.

Artikeltaggar

HästsportNina LauriSäffleSäffle ridklubb

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.