Hoppa till huvudinnehållet

Vände underläge till seger: ”Det var en riktigt, riktigt go seger”

Publicerad:
Det blev en trepoängare för Värmlandsbro i helgen. (arkivbild)
Det blev en trepoängare för Värmlandsbro i helgen. (arkivbild) Foto: Carolina Schützer

Värmlandsbro SK ställdes i helgen mot Högboda IF på bortaplan. Trots underläge i första halvlek kom VSK tillbaka i andra och vände matchen till sin fördel. Slutresultatet skrevs till 1-2.

– Det var riktigt, riktigt gött. Det var några killar som var borta, men de som var tillgängliga kunde ställa upp. Det va inget som märktes på plan faktiskt, så det var gött, säger tränare Johan Edvardsson.

Det va hemmalaget Högboda som tog ledningen i den relativt jämna första halvleken. Med nio minuter kvar av första så satte Högboda 1-0.

– Första halvleken var ganska jämn, det går i vågor. Ett tag är det vi som för och sedan är det Högboda som har matchen. Det är jämt, och är en bra division-5-match. Det small i duellerna och det var två lag som ville vinna. Sedan efter en halvtimme släpper vi in 1-0, de gör det bra medan vi kunde ha gjort det bättre.

– Sista minuterna i första går vi ner oss, jag vet inte varför - det fanns inget som tydde på det innan. Men det blev inte heller några farligheter.

Starka i andra

VSK kommer tillbaka och sätter ett tidigt mål genom Lukas Höök. 1-1 i matchminut 53. Sedan är det Sebastian Dahlberg som stänger matchen med fem minuter av ordinarie speltid. Tre viktiga poäng till Värmlandsbro.

– I andra kommer vi ut väldigt starkt - då tycker jag att vi är väldigt, väldigt bra och då kommer också målen. Det var en väldigt, väldigt go seger.

– Tycker vi gör en stabil insats över lag, samtliga kommer in och gör det bra - hela laget ska ha beröm. Funkar det för många drar det med allihopa - en bra insats som lag.

Efter åtta spelade matcher ligger nu VSK på en andra plats i tabellen. De har en poäng ner till trean och en poäng upp till ettan.

– Det känns ju givetvis väldigt roligt - kul att vara med där och bråka. Men det är jätteojämnt - vid förlust tappar man kanske tre placeringar och vinst kan man bli serieledare. Jag tror att det kommer att vara jämt hela vägen.

Äntligen hemmamatch

VSK spelar sin nästa match på fredag. Då är det dags för hemmamatch på Brovallen - motståndet står Bäckalunds IF för.

– Det känns ju roligt att spela hemma igen, eftersom vi har ju bara spelat en hemma på Brovallen. Det har ju blivit lite mycket bortamatcher för vår del, men det blev så när två lag drog sig ur. Sen till hösten har vi ju dock bara två bortamatcher. Så det är ju skönt att avverka resorna på våren.

Vad tror du om Bäckalund?

– De har ju gått lite trögt för dem i år - vi har mött dem en gång i kvalet och då blve det en knapp seger, sedan mötte vi dem borta och då gjorde vi en bra match och vann, och hemma kryssade vi mot dem. De har dåligt med poäng än men det är ju väldigt jämt så det bli säkert en tuff match.

Matchfakta

Högboda IF - Värmlandsbro SK

36’ 1-0 Jonathan Gustavsson

53' 1-1 Lukas Höök

85' 1-2 Sebastian Dahlberg

Artikeltaggar

Division 5 VästraFotbollHögbodaHögbodaJohan EdvardssonVärmlandsbro SK

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.