Hoppa till huvudinnehållet

Ilona var först ut i svenska Naked Attraction: ”Kul och lite fascinerande”

Publicerad:
Ilona Eskfeldt, 31, från Säffle medverkar i<em id="emphasis-86933ed716d39df6d6f9ea69cda872df"> Naked Attraction Sverige</em>.
Ilona Eskfeldt, 31, från Säffle medverkar i Naked Attraction Sverige. Foto: Diana Dragic

Den 7 juni var det premiär för den svenska versionen av det vågade dejtingprogrammet Naked Attraction, som sänds på kanal 5 och discovery+. Första deltagaren ut var Ilona Eskfält, 31, från Säffle.

Det kontroversiella dejtingexperimentet startade 2016 i England där det fick stor spridning. I tisdags förra veckan hade det alltså premiär i Sverige, och konceptet kan beskrivas som bakvänd dejting. Deltagarna får nämligen se varandra nakna redan innan de går på en första dejt.

Programmet går ut på att en påklädd deltagare får se fem nakna personer bakom färgglada skärmar. Bit för bit hissas skärmarna sedan upp, och för varje ny kroppsdel som blottas ska en person väljas bort tills endast två återstår. Slutligen ska även den påklädda deltagaren kasta kläderna, innan hen slutligen väljer ut en av den återstående två personerna att gå på dejt med.

Det var slutligen André bakom den gula skärmen som blev Ilonas dejt.
Det var slutligen André bakom den gula skärmen som blev Ilonas dejt. Foto: Discovery+

Sökte direkt

Ilona berättar att hon alltid har älskat den brittiska versionen av programmet, och redan när hon såg det första gången bestämde sig för att hon skulle söka om det någon gång skulle spelas in i Sverige. Man kan nästan tro att ödet har varit inblandat när det bestämdes att Naked Attraction Sverige skulle gå av stapeln, och att anmälan till programmet öppnade upp den 8 mars - samma dag som Ilonas födelsedag.

– Jag sökte direkt och de hörde av sig efter bara 16 timmar. Vi gjorde en intervju via Teams och efter det åkte jag till Stockholm på slutcasting. Där fick vi göra en psykologisk utvärdering, berätta vilka fysiska attribut vi gillar hos andra människor och sen fick vi även klä av oss inför produktionen. De ville vara säkra på att vi skulle klara av att vara nakna i studion.

”Kul och fascinerande”

Under inspelningen av avsnittet hade Ilona fem nakna kroppar framför sig. Tre män och två kvinnor, som i slutändan bara skulle bli en. Att välja bort någon baserat på det yttre kan kanske landa hårt hos vissa, men Ilona menar att det hela gick väldigt positivt till.

– Jag tyckte att det var kul och faktiskt lite fascinerande. Just det här att alla ser så olika ut och att man får komma ifrån normen om att man måste se ut på ett visst sätt.

– Den svenska versionen av programmet fokuserar ju dessutom mycket på det positiva jämfört med det brittiska, så det var inte så farligt, men när man fick se hela människan blev det såklart lite jobbigt.

Bekväm med nakenhet

Själv har Ilona alltid varit bekväm med nakenhet, vilket blev tydligt när det var dags även för henne att visa sig spritt språngande naken i TV-rutan.

– Det kändes inte alls konstigt att vara naken i TV. Jag tänkte att ’här är jag, så här ser jag ut’ ungefär. Det kändes nästan jobbigare att stå i studion med kläder och högklackat när alla andra var nakna.

Livets första dejt

Det blev till slut deltagaren André som Ilona valde att gå på dejt med, men det var inte vilken dejt som helst.

– Jag har ju träffat killar och tjejer förut, men jag aldrig blivit bjuden på en riktig dejt, så det här var min första någonsin.

Hur gick dejten?

– Jag är ju egentligen en person som pratar väldigt mycket, men under dejten blev jag så obekväm att jag nästan inte sa någonting. De har klippt bort ganska mycket av av just dejten, men han tappade mig tidigt när han började prata om att han hade köpt hus, om sin trädgård och hur han hade hyrt någon maskin som han skulle vända upp och ner på gräsmattan med. Det blev lite för mycket av det där ytliga snacket, och det kändes inte som att vi lärde känna varandra riktigt.

Ilona och André valde att inte fortsätta dejta.
Ilona och André valde att inte fortsätta dejta. Foto: Discovery+

Fullt upp

Sedan premiären av programmet i tisdags har Ilona haft fullt upp med att bland annat ställa upp i intervjuer för olika tidningar - något som hon tycker är väldigt roligt även om det har varit lite stressigt den senaste tiden.

– Även om det är ganska mycket intervjuer och så just nu mår jag bra i det. Journalister i dag ställer ju relevanta frågor och skriver det jag säger utan att vinkla det åt något håll, så jag tycker bara att det är skitkul!

Från svenskarna hörs det både negativa och positiva röster om programmet, men Ilona har själv bara upplevt positiva kommentarer sedan sin medverkan.

– En sak som jag är förvånad över är att jag typ inte får någon kritik. Det var jag lite nervös för. Sen kommer jag ju också från mobbning i grundskolan och då blir det väl ännu jobbigare. Alltså man är väl rädd för att bli utsatt för det på något vis, men det har nästan bara varit kärlek i kommentarfälten, så det är jätteskönt!

En sista fråga: skulle du ställa upp i programmet igen om du fick chansen?

– Ja! Alla dagar i veckan!

Artikeltaggar

Kanal 5MänskligtRealityserieSäffle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.