Hoppa till huvudinnehållet

Åtalades efter brand i lägenhet - frias av tingsrätten

Publicerad:
En kvinna som åtalats för allmänfarlig vårdslöshet i samband med en brand frias av Värmlands tingsrätt.
En kvinna som åtalats för allmänfarlig vårdslöshet i samband med en brand frias av Värmlands tingsrätt. Foto: Johan Nilsson/TT

Värmlands tingsrätt frikänner en kvinna som åtalats för allmänfarlig vårdslöshet efter en brand i en lägenhet i Säffle där hon bodde.

Det var i februari förra året som det brann i en lägenhet i centrala Säffle. Det var mat som började brinna i en stekpanna på spisen och elden spred sig sedan till fläkten.

Efter händelsen åtalades en kvinna för allmänfarlig vårdslöshet då åklagaren hävdade att kvinnan skulle ha varit oaktsam och lämnat stekpannan på spisen utan uppsyn.

Kvinnan nekade dock till anklagelserna och hävdade att hon tagit bort stekpannan från spisen innan hon lämnade lägenheten för att gå ner i tvättstugan. Kvinnans teori var istället att branden skulle ha startat direkt i köksfläkten, som nyligen installerats, men som var undermåligt monterad.

Tingsrätten gör inte bedömningen att det var så branden gick till, men utesluter inte att kvinnans åttaårige son, som en stund befann sig ensam i lägenheten, kan ha orsakat branden. Därmed anser tingsrätten att kvinnan inte kan dömas för allmänfarlig vårdslöshet på de grunder som åklagaren hävdat.

Kvinnan frias därmed av tingsrätten.

Artikeltaggar

Allmänfarlig vårdslöshetBränderBrott & blåljusDomarSäffleVärmlands tingsrätt

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.