ST:s brottsarkiv - här kan du läsa hela artikelserien

Publicerad:
Läs om uppmärksammande brottsfall från Säffle-Tidningens arkiv.

I den här artikelserien gräver vi i arkiven och berättar om uppmärksammade brott som alla skett i lilla Säffle. Läs bland annat om dramatiska bankrån, kokainhärvan i Långserud, 60-talets dynamitarder, mordet som höll på att bli ett nytt Lindomefall och om Säfflebon som gav Christer Pettersson alibi för Palmemordet. Eller varför inte om bonddrängen som sköt ihjäl sin husbonde eller knivmördaren som körde runt med liket i bagageluckan?

Här kan du läsa alla artiklarna från serien:

2022:

ST:s brottsarkiv: Boxaren var arbetslös – blev kurir i rekordstor kokainhärvaST:s brottsarkiv: Tre bankrån klarades upp - men dömdes rätt personer?ST:s brottsarkiv: Säfflebon som gav Christer Pettersson alibi för PalmemordetST:s brottsarkiv: Mordet på Jerry höll på att bli ett nytt LindomefallST:S BROTTSARKIV: 1960-talets dynamitarder och kassaskåpskupperST:s brottsarkiv: Hur nära stod den före detta Säfflebon polismördarna i Malexander?ST:S BROTTSARKIV: Polisspan efter två av Säfflehistoriens mest hänsynslösa hustrumisshandlareST:S BROTTSARKIV: Mannen med sju djurplågeridomar under 20 års tid. DEL 1ST:S BROTTSARKIV: Mannen med sju djurplågeridomar under 20 års tid. DEL 2ST:S BROTTSARKIV: Vad hände egentligen under Allhelgonahelgen?ST:S BROTTSARKIV: Knivmördaren som körde runt på Näset med sin bäste väns lik i bagageluckanST:S BROTTSARKIV: Vad hände egentligen över jul- och nyårshelgen?

2023:

ST:S BROTTSARKIV: Sköt ihjäl husbonden - drog ner liket i källaren och gick för att mjölka kornaST:S BROTTSARKIV: Ungdomsbrottsligheten 1965 - slagskämpar, homosexaffärer, inbrott och ÖlserudsbråketST:S BROTTSARKIV: Yxmördaren dömdes till halshuggning för dubbelmord och mordbrandST:S BROTTSARKIV: Kallblodig dubbelmördare drack kaffe hos grannen efter att han skjutit sin mor och bror

Artikeltaggar

Brott & blåljusSäffleST:s brottsarkivST:s brottsarkiv

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare