Hoppa till huvudinnehållet

Stort uppsving för Night Rebels – medlemsantalet har ökat rejält

Publicerad:
De senaste veckorna har bilklubbens medlemsantal ökat med nära 100 procent. På bilden syns styrelsemedlemmarna Kent Zetterström, Putte Torp och Anna Zetterström. Arkivbild.
De senaste veckorna har bilklubbens medlemsantal ökat med nära 100 procent. På bilden syns styrelsemedlemmarna Kent Zetterström, Putte Torp och Anna Zetterström. Arkivbild. Foto: Nathalie Forsström

I början av maj månad anordnade Night Rebels i Säffle en tävling och bilträff för ungdomar. Sprängmeet, som arrangemanget kallades, blev startskottet för en markant ökning av medlemmar till klubben.

– Medlemsantalet har ökat med nära 100%, säger säger klubbens ordförande Kent Zetterström.

Sprängmeet verkar med andra ord har varit en fullträff när det kommer till att engagera ungdomar i klubben, då det är mestadels unga och unga vuxna mellan 16-24 år som har blivit medlemmar den senaste månaden, men även några föräldrar har blivit intresserade och ansökt om familjemedlemskap.

– Ökningen hittills i år är nästan 100%. Vi har gått från ungefär 40 till 74 medlemmar, varav de flesta är ungdomar. Dels trillade det in en hel del efter Sprängmeet, men sen har vi också börjat nå ut till de ungdomarna som kör amerikanska bilar.

Det senaste har klubben arbetat mot målet att dra till dig just yngre medlemmar, vilket har gett goda resultat.

– Det är ganska roligt för den senaste tiden har vi arbetat för att vi ska synas mer och att allmänheten ska få en bättre bild av vilka vi är, och det har väckt ett intresse hos folk. Vår ambition är att få in yngre medlemmar så att det inte bara blir en generationsgrej med amerikanska bilar, säger Kent Zetterström.

Betyder mycket

För motorklubben betyder ungdomarnas intresse mycket.

– När medlemmar i andra änden faller bort är de yngre viktiga att fylla på med för att bevara klubben. Man vet aldrig hur framtiden ser ut och vad nästa ordförande eller styrelse vill arbeta för, men jag jobbar mycket med att få in ungdomarna och låta dem forma klubben. Det är viktigt för att de också ska vilja stanna kvar och inte bara tycka att det är en rolig grej just nu.

Night Rebels arrangerade träff för A-traktorer i Säffle. Arkivbild.
Night Rebels arrangerade träff för A-traktorer i Säffle. Arkivbild. Foto: HP Skoglund

Gör ni några särskilda insatser nu för att locka fler ungdomar och hitta på saker för de yngre som redan är med i verksamheten?

– Ja, vi försöker synas så mycket som möjligt och hitta på saker tillsammans gemensamt. Till exempel ska vi delta vid Annelundsfesten i juli, Hillringsberg på midsommardagen och Säffle Pride. Sen ska vi även jobba för att arrangera Sprängmeet nästa år igen, och möjligtvis utöka med en bilutställning där vi kommer att öppna upp för ljudmätning även för amerikanska bilar.

Vill synas

Inom klubben jobbar man alltså aktivt för att hitta nya platser och sammanhang att visa upp sig på. Dels för att värva nya medlemmar, men också för att göra ett bra intryck på människor som kanske har förutfattade meningar om klubben.

– Vi söker ju aktivt efter evenemang där vi kan visa upp oss från alla sidor så att folk ska lära känna oss få ett bättre intryck av oss. Vi vill visa att vi är vanliga människor och att vi inte gör skillnad på folk och folk, som många kanske tror, avslutar Kent.

Artikeltaggar

BilMotorNight RebelsSäffleVeteranbilar

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.