Hoppa till huvudinnehållet

Tove, 12 år, debuterade som kartläsare - i Tina Thörners overall: ”Det var kul”

Publicerad:
Tove Bertilsson och Jonas Karlsson från Säffle MC tävlade i inbjudningsklassen och kom tvåa. För Tove var det första tävlingen som kartläsare och dagen till ära hade hon fått låna en gammal overall av Tina Thörner.
Tove Bertilsson och Jonas Karlsson från Säffle MC tävlade i inbjudningsklassen och kom tvåa. För Tove var det första tävlingen som kartläsare och dagen till ära hade hon fått låna en gammal overall av Tina Thörner. Foto: Jenni Jansson

Vid helgens Rally-SM i Asfaltsprint gjorde Tove Bertilsson från Tveta tävlingsdebut som kartläsare.

– Det var kul, men lite nervöst i början, säger hon.

Dagen till ära bar hon rallyprofilen Tina Thörners gamla overall.

Klart yngst bland lördagens tävlande var 12-åriga Tove Bertilsson från Tveta som tävlade för Säffle MC i inbjudningsklassen Standard 1WD, tillsammans med föraren Jonas Karlsson i en Volvo 940.

Jonas Karlsson och Tove Bertilsson strax innan målgång.
Jonas Karlsson och Tove Bertilsson strax innan målgång. Foto: Jenni Jansson

Det har bara gått tre veckor sedan Tove tog sin licens och hon berättar att det kändes lite nervöst inför första tävlingen. Inför debuten hade hon fått låna en av Tina Thörners gamla overaller.

Och bra gick det. Jonas och Tove kom tvåa i sin klass, ynka 0,1 sekunder efter segrarna, Håkan Olausson och Sandra Andersson från Tjörns MF.

Tove Bertilsson och Jonas Karlsson kom tvåa i sin klass. Vann gjorde Håkan Olausson och Sandra Andersson från Tjörns MF och trea var Mattias Jakobsson, Dals MK, och Emelie Forsberg, Säffle MC.
Tove Bertilsson och Jonas Karlsson kom tvåa i sin klass. Vann gjorde Håkan Olausson och Sandra Andersson från Tjörns MF och trea var Mattias Jakobsson, Dals MK, och Emelie Forsberg, Säffle MC. Foto: Jenni Jansson

Hur var det att läsa kartan för den här banan?

– Det var ganska enkelt, men jag hade tränat lite i förväg. Men det var väldigt smalt på en del ställen, säger en glad Tove efter tävlingen.

Tävlingsdebuten gav helt klart mersmak och Tove ser fram emot fler tävlingar.

Jonas Karlsson var också jättenöjd.

– Det var andra tävlingen på asfalt som jag kört. Att vi kom tvåa det var riktigt bra.

Artikeltaggar

RallySäffleSeffle City Motor Challenge

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.